Confidenţialitate

Președintele Federației Industriei Hoteliere din România: CNSU decide diseară restricțiile care rămân după ieșirea din starea de alertă | AUDIO

După o întâlnire a reprezentanților HoReCa cu ministrul Turismului, președintele Federației Industriei Hoteliere din România, Călin Ile, spune că în această seară, Comitetul Național pentru Situații de Urgență va decide ce restricții rămân și după ieșirea din starea de alertă, care se va întâmpla la miezul nopții. Vă reamintim, la ora 15:00, ministrul Sănătății va anunța măsurile de siguranță sanitară pe care le propune să rămână în vigoare, printre acestea fiind acces limitat la 50% din capacitate în localuri și purtarea măștii la interior.

„Așteaptă să ia o decizie Consiliul Național al Situațiilor de Urgență și Guvernul, deci nu depind de Ministerul Turismului, așteaptă în seara asta să vedem forma în care vor fi. Noi, mediul de afaceri, așteptăm să se ridice toate restricțiile, dar există o oarecare rezervă că se vor ridica toate”, a spus Călin Ile, președintele Federației Industriei Hoteliere din România.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Președintele Federației Industriei Hoteliere din România, Călin Ile, face apel la Guvern să nu mai impună totuși nicio restricție. Iată argumentul său: „Pandemia este pe final. Să trăim un context delicat în care ar fi aproape imposibil să mai solicit restricții de adunări de oameni sau de intrări în anumite zone când avem situația pe care o avem cu refugiații. Este bine știut că ei se adună sau suntem nevoiți să-i ținem în diverse săli de sport sau săli de așteptare și credem că restricțiile se vor ridica și din punctul acesta de vedere, dacă facilităm viața și integrarea lor, dar în principal pentru că pandemia este pe final”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Sursa foto: Unsplash / Zakaria Zayane

Citește și: Reportaj: Refugiații ucraineni din Gara de Nord. Împărțiți pe culori, au fugit din calea războiului cu speranța că se vor întoarce acasă | AUDIO