Premiu special pentru românca Cristina Tănase la Montreux Jazz Voice Competition

La celebrul Festival de jazz de la Montreux românca Cristina Tănase (alias June) a fost singura participantă din România şi unul dintre cei 10 finalişti. Tânăra artistă a primit trofeul “Special Jury Prize”, primul premiu de acest gen acordat în cei peste 50 ani de festival.

“Aceasta a fost prima mea participare la un eveniment internaţional de jazz, unde au fost selectaţi 10 concurenţi din 160 de participanţi din mai multe ţări. Am primit Special Jury Prize în finală, primul premiu de acest gen în toţi cei 50 de ani de festival, pe care juriul l-a conceput special pentru mine, care a venit cu o invitaţie de o săptămână la Montreux Jazz Academy, unde voi avea şansa să cunosc mari mentori de jazz şi să fac parte dintr-o lume de muzicieni absolut excepţionali”, declară Cristina Tănase.

Cristina Tănase a interpretat live, în cadrul concursului, două melodii, “Don’t Get Around Much Anymore”, inspirată de celebra interpretare a lui Natalie Cole şi o adaptare jazz a binecunoscutei piese “Până când nu te iubeam”, lansată de Maria Tănase.

Shure Montreux Jazz Voice Competition a avut loc între 7 şi 9 iulie şi este considerat unul dintre cele mai importante concursuri dedicate vocilor care abordează stilul jazz.