Confidenţialitate

Premierul Viorica Dăncilă va avea o întrevedere cu Președintele Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a invitat-o pe Viorica Dăncilă la Palatul Cotroceni pentru discuţii, întâlnirea cu premierul urmând a avea loc miercuri dimineaţă, informează Administraţia Prezidenţială.

Unul dintre motive ar fi ordonanța de urgență privind amnistia și grațierea, care ar putea fi adoptată astăzi în ședința de guvern de la ora 14.

Ultima dată când Viorica Dăncilă a fost chemată oficial la Cotroceni a fost în luna mai, pentru consultări pe aspecte ce ţineau de politica externă, inclusiv relocarea Ambasadei României din Israel.

La acea dată, premierul a dat curs invitaţiei şefului statului.

Informația privind întâlnirea dintre premierul Viorica Dăncilă și Președintele Klaus Iohannis vine într-un context destul de tensionat.

Președintele Klaush Iohannis ar fi convocat-o astăzi pe Viorica Dăncilă la Palatul Cotroceni, dar pentru că premierul are un program încârcat, s-ar fi stabilit ca întâlnire dintre cei doi să aibă loc mâine.

În ultimele zile s-a vehiculat adoptarea unei ordonanțe de urgență privind amnistia şi graţierea – act normativ care a creat tensiuni la nivelul societății civile.

Ca de obicei, nici până în acest moment, nu se știe care va fi ordine de zi a ședinței de Guvern.

Ieri, liderii coaliției de guvernare, atât Călin Popescu Tăriceanu, cât și Liviu Dragnea au negat că un proiect de ordonanță de urgență pentru amnistie și grațiere nu va exsita pe ordinea de zi a ședinței Guvernului.

Palatul Cotroceni nu infirmă și nici nu confirmă o întâlnire între Premierul Viorica Dăncilă și Klaus Iohannis, mâine la Palatul Cotroceni.