Confidenţialitate

Premierul Tudose: Sunt bani în toate ministerele

Premierul Mihai Tudose a dat asigurări, marţi, că guvernul pe care îl conduce are fonduri pentru plăţi salariale.

Reacţia a venit în contextul demisiei forţate a lui Adrian Ţuţuianu de la conducerea Ministerului Apărării, după ce în teritoriu a ajuns o informare care anunţa lipsa sumelor necesare în bugetul MApN şi, implicit, o plată eşalonată a lefurilor.

‘Sunt bani în toate ministerele. Sunt bani! Vom avea rectificare pozitivă într-o săptămână!’, a precizat şeful executivului, potrivit căruia nu există vreo problemă din acest punct de vedere la nicio structură a statului.

Adrian Ţuţuianu a declarat, după o întâlnire cu Mihai Tudose pe tema salariilor militarilor, că şi-a lăsat demisia pe masa acestuia. La scurt timp după ce a părăsit biroul premierului, social-democratul a intrat în direct la Europa FM, în emisiunea Drum cu Prioritate, pentru a explica gestul său și situația de la MApN.

‘Premierul mi-a reproșat faptul că nu i-am comunicat situația cu salariile și că nu am ieșit public să explic situația. Bani sunt. Dar direcția din minister s-a lovit de o chestiune tehnică’, a spus acesta. ‘O eroare tehnică, dar și o eroare a mea pentru că nu l-am informat pe primul ministru. Sunt dispus să-mi asum acest gest, ca un politician responsabil’, a adăugat Adrian Ţuţuianu.

Între timp, vicepremierul Marcel Ciolacu a fost numit interimar la şefia Ministerului Apărării.

‘Îmi voi continua activitatea în calitate de parlamentar PSD’, a fost reacția lui Adrian Țuțuianu la aflarea veştii că demisia i-a fost aprobată.

Ministrul Apărării, la Europa FM: ”Demisia mea este un gest politic. Îmi asum greșeala de comunicare” – AUDIO

Cristian Tudor Popescu, la Europa FM: Demisia domnului Țuțuianu pare, mai degrabă, o fugă dintr-un loc periculos