Ministrul Apărării, la Europa FM: ”Demisia mea este un gest politic. Îmi asum greșeala de comunicare” – AUDIO

Ministrul Apărării Adrian Ţuţuianu a declarat, după o întâlnire cu prim-ministrul Mihai Tudose pe tema salariilor militarilor, că şi-a lăsat demisia pe masa acestuia.  La scurt timp după ce a părăsit biroul premierului, Adrian Ţuţuianu a intrat în direct pe Drum cu Prioritate, la Europa FM, pentru a explica gestul său și situația de azi de la MaPN.

”Premierul mi-a reproșat faptul că nu i-am comunicat situația cu salariile și că nu am ieșit public să explic situația. Bani sunt. Dar direcția din minister s-a lovit de o chestiune tehnică”, spune ministrul.

”O eroare tehnică, dar și o eroare a mea pentru că nu l-am informat pe primul ministru. Sunt dispus să-mi asum acest gest, ca un politician responsabil”, a spus Adrian Ţuţuianu  la Europa FM.

Între timp, vicepremierul Marcel Ciolacu a fost numit interimar la Ministerul Apărării.

”Îmi voi continua activitatea în calitate de parlamentar PSD”, a fost reacția lui Țuțuianu la aflarea acestei informații.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Marți, Ministerul a transmis prin biroul de presă un comunicat în care anunță eșalonarea unor plăți dar și ”efectuarea, în jurul datei de 25 septembrie, după rectificarea bugetară, a plății sumelor reprezentând celelalte drepturi aferente cheltuielilor de personal (chirii, normă de hrană etc)”.

”În scopul abordării prudențiale a execuției bugetare, în condițiile în care până la această dată nu a fost efectuată rectificarea bugetară pe anul 2017 și necesitatea respectării prevederilor art. 18 din Legea responsabilității fiscal-bugetare nr 69/2010, Direcția financiar-contabilă din M.Ap.N. a dispus către toți ordonatorii de credite plătitori de drepturi salariale, următoarele:

– efectuarea, în data de 15 septembrie, a plății sumelor aferente soldelor/salariilor nete, fără contribuțiile individuale și impozit;

– efectuarea, la aceeași dată, a plății diurnelor în valută cuvenite personalului aflat în misiuni externe;

– efectuarea, între 21 și 25 septembrie, a plății sumelor reprezentând contribuțiile angajatorului cât și ale angajatului și a impozitului pe venit;

– efectuarea, în jurul datei de 25 septembrie, după rectificarea bugetară, a plății sumelor reprezentând celelalte drepturi aferente cheltuielilor de personal (chirii, normă de hrană etc)”.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS