Premierul Tudose: Am convingerea că românii aflaţi la muncă peste graniţe au de ce să se întoarcă acasă!

Într-o postare pe Facebook, premierul Mihai Tudose îi răspunde unei românce din străinătate, care i-a scris spunându-i că vrea să revină în ţară împreună cu soţul său şi îl întreabă pe şeful Executivului dacă pot găsi în ţară locuri de muncă bine plătite.

‘Doamna Maria Palliu are o întrebare foarte bună şi cred că interesează pe mulţi români care au ales sau au fost nevoiţi să muncească în străinătate. Mă întreabă «Dacă eu şi soţul meu dorim să ne întoarcem în ţară, putem găsi loc de muncă bine plătit? În Bucureşti? Eu în domeniul sănătăţii şi soţul meu ca jurist? Unde lucrăm câştigăm bine, dar sufletul ne este tot acasă, tot cu ţara noastră în suflet trăim pe aici. Îmi doresc să ştiu dacă chiar se fac paş spre a se oferi locuri de muncă bine plătite ca să ne putem întoarce? Mulţumesc pentru răpunsul dvs. Presupun că îl voi ş primi. Maria şi Ion Palliu…»”, scrie premierul.

‘Tot timpul avem nevoie de oameni bine pregătiţi în toate domeniile, dar mai ales în domeniul sănătăţii, unde am demarat o amplă campanie pentru a remedia problemele sistemice, inclusiv în ceea ce priveşte remuneraţia cadrelor (de la începutul anului, salariile au crescut cu 15% şi vrem să continuăm să le creştem – Legea salarizării unitare prevede creşteri salariale semnificative)’, adaugă Mihai Tudose.

‘Ne dorim şi facem zilnic eforturi pentru a avea o Românie atractivă pentru investitori. O mare firmă americană a început demersurile pentru afaceri aici. Este pentru prima dată în istoria acestei firme când mută spaţii de producţie de la societatea-mamă din SUA în altă ţară şi au ales România. Vor să facă investiţii colosale în ţara noastră (discutăm despre investiţii de aproape 10 miliarde de euro în următorii ani), să înfiinţăm o societate mixtă şi un transfer tehnologic de anvergură. Mai mult, acum două săptămâni, o firmă recunoscută la nivel mondial a demarat o investiţie de jumătate de miliard de euro în România. Vorbim de locuri de muncă plătite mai bine decât media europeană’, subliniază prim-ministrul.

‘România pe care vrem să le-o oferim familiilor şi copiilor noştri este una într-o continuă dezvoltare economică şi socială, iar lucrurile merg într-o direcţie bună (rata şomajului este la un minim istoric, puterea de cumpărare a câştigului salarial mediu creşte, exporturile sunt la maxime istorice)”.

Premierul îşi exprimă convingerea că românii aflaţi la muncă peste graniţe au de ce să se întoarcă acasă, iar experienţa şi cunoştinţele acumulate în străinate sunt bine primite în domeniile lor.

‘Vă aşteptăm cu drag înapoi acasă şi avem încredere că împreună putem contribui la o Românie mai bună!’, conchide Mihai Tudose.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS