Confidenţialitate

Premierul Marii Britanii: „Menținem creșterea impozitului pe profit” | VIDEO

Premierul Marii Britanii a susținut vineri o conferință de presă în care a declarat că este clar că bugetul guvernului nu a fost gestionat corect. Astfel, Liz Truss a declarat că a fost luată decizia de a menține creșterea impozitului pe profit.

„Trebuie să acționăm acum pentru ca piețele să aibă din nou încredere în disciplina noastră financiară”, a spus Liz Truss în conferința de presă.

Creșterea impozitului pe profit va aduce 18 miliarde de lire sterline în buget, a adăugat premierul Marii Britanii.

„Decizia luată azi arată că suntem o țară stabilă din punct de vedere economic. Din cauza problemelor din piață, trebuie ca soluțiile noastre să fie diferite”, a mai spus Liz Truss.

Liz Truss, despre demisia lui Kwasi Kwarteng

Premierul Marii Britanii a spus că îi pare „incredibil de rău” pentru demisia lui Kwarteng – fostul ministru de Finanțe, însă a subliniat că Jeremy Hunt este pe aceeași lungime de undă cu ea în ceea ce privește viziunea situației economice.

„Hunt va prezenta planul fiscal pe termen mediu la finalul acestei luni”, a declarat Liz Truss.

Liz Truss, despre o posibilă demisie din funcția de premier al Marii Britanii

Întrebată de ce crede că ar trebui să rămână în funcția de premier, Truss spune că este „absolut hotărâtă” să ducă la bun sfârșit ceea ce a promis când a devenit lider.

Ea spune că prioritatea ei este să asigure stabilitatea economică de care țara are nevoie.

„De aceea a trebuit să iau deciziile dificile pe care le-am luat astăzi. Misiunea rămâne aceeași. Trebuie să oferim rezultate pentru oamenii din întreaga țară. Ne-am angajat să respectăm garanția prețurilor la energie pe care oamenii o văd deja în facturile lor. Dar, în cele din urmă, trebuie să ne asigurăm, de asemenea, că avem stabilitate economică și trebuie să acționez în interesul național”, a spus Liz Truss.

 

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Marea Britanie: Ministrul de Externe Liz Truss, al 11-lea candidat la șefia Partidului Conservator și la conducerea noului guvern