Premierul M. Tudose: Polițiștii nu vor mai patrula singuri

Prim-ministrul anunţă măsuri după decesul poliţistului înjunghiat în gara din Suceava:  patrulele nu vor mai fi niciodată asigurate de un singur poliţist, a afirmat Mihai Tudose, precizând că gradul de periculozitate al acestei meserii este  ”înfiorător”.

Șeful Guvernului a spus că a discutat cu ministrul de Interne, Carmen Dan, după ce un poliţist a fost omorât, joi noaptea, în gara Burdujeni din Suceava de un tânăr de 23 de ani.

Tânărul care l-a ucis joi seară pe polițistul din gara Burdujeni din Suceava a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Agresorul este din Valea Moldovei și are 23 de ani. La audieri, Ioan Besa şi-a recunoscut fapta, însă a spus că nu o regretă. A spus că a vrut pur și simplu să se răzbune pe polițiști pentru că ar fi fost închis pe nedrept în Spania.

La o examinare sumară a cadavrului poliţistului, anchetatorii au constatat că acesta are peste 20 de lovituri pe corp. Poliţistul ucis lucra la Poliţia Transporturi Feroviare, avea 38 de ani şi era tatăl a doi copii.

Pe de altă parte, preşedintele Klaus Iohannis l-a decorat post mortem cu Ordinul Naţional ”Pentru Merit”, pe subinspectorul de poliţie ucis.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS