Confidenţialitate

Premierul îi ia apărarea ministrului Bode: Demnitarul nu poate solicita un ritm de deplasare | AUDIO

Premierul Ludovic Orban îi ia apărarea ministrului Transporturilor.

Lucian Bode susținea săptămâna trecută că este vina șoferului SPP pentru producerea accidentului în care a fost implicat.

Șeful Guvernului spune că un demnitar nu are dreptul să îi ceară ofițerului SPP să meargă mai repede cu mașina sau mai încet:

“Demnitarul trebuie să comunice destinația și ora de ajungere la destinație. Nu are dreptul legal de a solicita ritmul de deplasare”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Premierul Ludovic Orban a explicat că în momentul producerii accidentului, duminica trecută, ministrul Transporturilor se grăbea să ajungă la București, la o ședință pe tema moțiunii de cenzură.

Liderul Sindicatului Polițiștilor Europol, Cosmin Andreica, declară, pe de altă parte, că niciun ofițer SPP nu ia o decizie fără aprobarea demnitarului.

„Reacția este una parșivă a ministrului Bode. Orice angajat SPP, vorbim aici despre un militar, solicită acordul și permisiunea pentru orice acțiune pe care el o derulează. Inclusiv situațiile de alegere a traseelor, ofițerul SPP este obligat să aducă la cunoștința demnitarului, iar demnitarul alege”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Reamintim, duminica trecută, în timp ce se deplasa cu viteză spre București, mașina ministrului Transporturilor a lovit, pe contrasens, un alt autoturism care circula regulamentar. Șoferul SPP și o persoană aflată în mașina lovită au fost răniți ușor, dar nu au necesitat spitalizare.

Mașina SPP în care se afla ministrul Lucian Bode a fost filmată de un motociclist în timp ce depășea pe linie continuă, o coloană de autovehicule aflate în trafic.