Confidenţialitate

Sindicatul Polițiștilor Europol cere demisia lui Lucian Bode | AUDIO

Sindicatul Polițiștilor Europol cere demisia ministrului Transporturilor, pe care îl acuză că minte, după ce a spus că de vină pentru accidentul în care a fost implicat a fost șoferul SPP.

Liderul sindical Cosmin Andreica a explicat, la Europa FM, că niciun șofer SPP nu ia o decizie fără a avea aprobarea demnitarului pe care îl transportă.

Explicațiile tardive ale ministrului Lucian Bode nu se suprapun și cu ceea ce le-a transmis colegilor, atrage atenția Cosmin Andreia.

El susține că nu este prima oară când mașina ministrului Transporturilor circulă cu viteză peste limita legală între Zălău, localitatea natală, și București.

“Reacția este una parșivă a ministrului Bode. Orice angajat SPP, vorbim aici despre un militar, solicită acordul și permisiunea pentru orice acțiune pe care el o derulează. Inclusiv situațiile de alegere a traseelor, ofițerul SPP este obligat să aducă la cunoștința demnitarului, iar demnitarul alege.

Colegii lui de guvern au sărit să-l ajute cu altă versiune a poveștii. Doamna Turcan a spus că a dormit pe bancheta din spate, că era obosit, domnul Bode spune că a lucrat.

Indiferent ce a făcut pe bancheta din spate, nu avea cum să nu îi atragă atenția sau, cel puțin, să nu știe ofițerul SPP folosește semnalele acustice și luminoase și, evident, că încalcă regulile de circulație”, a declarat liderul sindical Cosmin Andreica.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În aceste condiții, s-ar impune demisia ministrului Transporturilor, spune liderul Sindicatului Polițiștilor Europol.

“Vorbim, în primul rând, despre o fugă de răspundere și asumare.În al doilea rând, vorbim despre o situație ce ține de moralitate. Să-ți permiți tu, ministru al Transporturilor, să faci o deplasare de 500 de kilometri, pe tot parcursul ei cu stroboscoape și cu sirenele în funcțiune.

Este o sfidare la adresa cetățeanului de rând, care petrece mai mult de un sfert din viață stând și așteptând în coloanele de pe drumurile naționale. E clar că singura variantă pe care o văd ar fi să își dea demisia”, a completat Cosmin Andreica.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.