Confidenţialitate

Parchetul Militar va prelua dosarul deschis în urma accidentului provocat de șoferul ministrului Bode | VIDEO

UPDATE: Serviciul de Protecție și Pază confirmă că autovehicului ministrului Bode era condus de un angajat al SPP, așa cum Europa FM a transmis în această dimineață:

“Un autoturism al Serviciului de Protecție și Pază, aflat în misiune, cu semnalele acustice și luminoase pornite conform legii, a fost implicat într-un accident pe DN7, în județul Argeș.

Mașina, condusă de un angajat SPP, se deplasa pe acest drum în condiții de trafic extrem de agolmerat iar în zona localității Drăganu, a intrat în coliziune cu un alt autoturism.

În urma impactului doar angajatul SPP a avut nevoie de investigații medicale, starea lui de sănătate fiind bună. Serviciul de Protecție și Pază regretă disconfortul creat participanților la trafic.”

Știrea inițială:

Mașina demnitarului era condusă de un ofițer al Serviciului de Protecție și Pază și aparține SPP-ului, au explicat surse din cadrul Poliției în exclusivitate pentru Europa FM.

Aceleași surse au explicat că două persoane au fost rănite: ofițerul SPP, care conducea pe contrasens, și o femeie din Polonia, pasager în mașina izbită în plin.

Rănile acestora nu sunt însă grave. S-a deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Mașina ministrului Transporturilor avea semnale luminoase albastre și, potrivit unei filmări realizate de un motociclist aflat în spatele ei, a mers cel puțin un km pe contrasens, inclusiv într-o curbă.

 

Nu a fost stabilită viteza, dar accidentul a avut loc în localitate, unde limita este de 50 de km.

Codul Rutier prevede că mașinile Serviciului de Protecție și Pază pot fi dotate cu lumini albastre, iar ele pot fi aprinse dacă se deplasează în acțiuni de intervenție sau în misiuni care au caracter de urgență.

Lucian Bode venea de la Zalău la București și nu a explicat care era urgența.

Foto: Youtube DiarM666