Confidenţialitate

Premierul Grindeanu: Propun o largă consultare în partid cu toţi cei care cred în mod real în PSD

Într-o postare pe Facebook, premierul Sorin Grindeanu anunţă că îşi doreşte o largă consultare în Partidul Social Democrat, considerând că formaţiunea ‘trebuie să rămână un pilon de competenţă şi responsabilitate’.

Comitetul Executiv Naţional, conducerea restrânsă a PSD, a votat, miercuri, în unanimitate, retragerea sprijinului politic pentru cabinetul său.

Ulterior, Sorin Grindeanu a anunţat că nu demisionează, cerând garanţii că şeful statului va numi un nou premier tot din rândurile social-democraţilor.

‘De peste 20 de ani sunt în PSD. Şi vă asigur de respectul meu pentru tot ce aţi făcut în acest partid. Vă garantez că nu mă agăţ în niciun fel de funcţia de prim-ministru, pe care o ocup şi datorită susţinerii pe care mi-aţi acordat-o. Vreau să mă asigur că preşedintele României va nominaliza un premier tot din partea PSD, iar atunci sunt gata să îmi prezint demisia. Există riscul iminent ca PSD să piardă guvernarea, iar în acest moment îi transferăm practic preşedintelui Iohannis toată puterea în România. Nu putem accepta această situaţie! Vă propun o largă consultare în partid cu toţi cei care muncesc şi cred în mod real în PSD! Vreau să cântăriţi bine ce decideţi astăzi. Avem o datorie faţă de România. Partidul nostru a fost mereu un reper de stabilitate, pe noi nu ne definesc crizele interne. PSD trebuie să rămână un pilon de competenţă şi responsabilitate’, scrie Sorin Grindeanu pe reţeaua de socializare.

Toţi miniştrii cabinetului şi-au depus şi înregistrat demisiile, joi dimineaţă, la Secretariatul General al Guvernului (SGG), au declarat surse politice, pentru News.ro. Următorul pas ar ca documentele să ajungă la premier, care să le semneze şi să le transmită Administraţiei Prezidenţiale.

Președintele Klaus Iohannis a solicitat de urgență rezolvarea crizei politice în care România se află în prezent. Purtătorul de cuvânt al Palatului Cotroceni, Mădălina Dobrovolschi, a declarat că președintele a primit scrisoarea semnată de președinții PSD și ALDE prin care anunță că au retras sprijinul politic al Guvernului Grindeanu.

S. Grindeanu: “Nu vă fie frică să fiți de partea bună”

Palatul Cotroceni: Deocamdată, nu sunt îndeplinite condițiile pentru schimbarea Guvernului

Toţi miniştrii Cabinetului Grindeanu şi-au depus şi înregistrat demisiile la Guvern