Confidenţialitate

Premierul Cîţu le cere prefecţilor să nu plece în concediu

Premierul Florin Cîţu le-a cerut, sâmbătă, prefecţilor să fie pregătiţi pentru a interveni în orice moment, în contextul ploilor abundente din ultima perioadă, care au afectat mai multe judeţe din ţară.

El le-a cerut să fie precauţi şi să fie pregătiţi să intervină, în situaţia în care multe judeţe se află sub coduri galbene şi portocalii de inundaţii.

“Este o situaţie dificilă, toată lumea trebuie să fie pregătită, nu ştim exact şi vom afla ce se va întâmpla în perioada următoare, dar aş vrea să fim precauţi, să ne pregătim pentru cele mai dificile situaţii şi toată lumea rămâne în contact, nimeni nu pleacă nicăieri, nu ne luăm concediu, nu ne luăm liber zilele acestea, suntem toţi pregătiţi să intervenim în orice moment”, a precizat Cîţu, la o videoconferinţă online cu prefecţii.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

O situaţie specială este în judeţul Vrancea, unde 12 muncitori, care lucrau într-o zonă împădurită, au fost surprinşi de viitură încă de aseară. Ei s-au refugiat într-un vagon, dar nu s-a reuşit salvarea lor nici până la această oră. O echipă de salvamontişti din judeţul vecin, Covasna, se află pe drum şi va interveni în cursul acestei după-amiezi. Secretarul de stat, Raed Arafat.