Confidenţialitate

Încrezătoare în eșecul moțiunii de cenzură, Dăncilă anunță rectificarea bugetară | AUDIO

Aflată în vizită la Vaslui, social-democrata Viorica Dăncilă s-a declarat încrezătoare că guvernul său va supraviețui moțiunii de cenzură, a cărei supunere la vot este programată joi.

“Sunt destui colegi și deputați de la alte partide politice care își dau seama că, în fond, stabilitatea în România și modul în care ne raportăm la această moțiune este foarte importantă pentru România și pentru români. Dincolo de lupta politică trebuie să vedem și mai departe. Cred că asta nu au învățaț unii lideri politici”, a spus șefa PSD.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Premierul a anunțat că, vineri, va avea loc o ședință la Palatul Victoria, în care va fi adoptată rectificarea bugetară pe anul în curs.

“Vineri vom avea ședință de guvern, vom avea rectificarea bugetară și mai multe acte normative atât de așteptate în întreaga țară”, a spus șefa PSD.

“Ceea ce este foarte periculos este faptul că preşedintele României, care trebuie să fie preşedintele tuturor, este cel care cere efectiv ca acest Guvern să cadă. Este tocmai ceea ce nu trebuie să facă un preşedinte! Cred că trebuie să ieşim din această logică a campaniei electorale şi să ne îndeplinim fiecare obligaţiile constituţionale”, a adăugat Viorica Dăncilă.

Șeful statului le-a cerut liberalilor să fie pregătiți de guvernare.

Prin vocea liderului Ludovic Orban, PNL transmite că se bazează pe 244 de voturi la moțiunea de cenzură.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Șeful USR, Dan Barna, consideră că Viorica Dăncilă face în continuare „eforturi jenante” pentru a ascunde rezultatele dezastruoase la ale guvernării.