Confidenţialitate

Liberalii se bazează pe 244 de voturi pentru moțiunea de cenzură | AUDIO

Preşedintele PNL a declarat duminică, în timpul unei vizite la Focşani, că moţiunea de cenzură împotriva guvernului, prezentată săptămâna aceasta în Parlament, are alte şapte angajamente din partea unor aleși, care nu s-ar afla printre cei 237 care au semnat documentul.

Ludovic Orban a adăugat că discuțiile politice vor continua în zilele următoare.

“Am mai avut foarte multe discuţii cu parlamentari care nu au semnat moţiunea de cenzură şi în momentul de faţă mai avem, pot să răspund, chiar angajamente de vot la moţiune din partea a încă 7 parlamentari. 237 cu 7… 244 … [este] un scor un pic mai confortabil”, a explicat șeful liberalilor.

Moțiunea de cenzură la adresa cabinetului condus de social-democrata Viorica Dăncilă va fi supusă votului joi.

Întrebat ce va urma după moţiune, Ludovic Orban a spus că susține scenariul anticipatelor.

“Principalul nostru obiectiv este să punem punct acestei guvernări. În privinţa opţiunilor Partidului Naţional Liberal, am prezentat public până acum de zeci de ori. Dacă unii nu au auzit, înseamnă că nu urmăresc media. Prima noastră opţiune o reprezintă alegerile anticipate, dacă este posibil să se organizeze alegeri anticipate, asta ar presupune un acord politic al multor parteneri pentru că este nevoie de respingerea succesivă a două guverne de către Parlament. În cazul în care nu va exista un acord politic, Partidul Naţional Liberal este pregătit să-şi asume răspunderea guvernării, adică, să formeze un Guvern în jurul Partidului Naţional Liberal”, a conchis liderul PNL.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.