Confidenţialitate

Premierul Ciucă, despre inflație: „Știu cum s-a scumpit, am fost și în magazin. Să dăm dovadă de înțelegere, unitate și solidaritate” | AUDIO

Măsurile de austeritate nu au fost cele mai potrivite în criza precedentă. Așa a răspuns premierul Nicolae Ciucă unei întrebări venite din partea jurnaliștilor privind înghețarea prețurilor la alimente.

Este o decizie pe care trebuie să o discutăm cu specialiștii în domeniu, a mai precizat șeful Guvernului. Nicolae Ciucă a mai anunțat că oficialii de la Bruxelles și-au dat acordul în privința pachetului de măsuri sociale pregătite de executiv care sunt finanțate parțial cu bani europeni.

Una dintre aceste măsuri se referă la voucherele de 50 de euro care vor fi acordate odată la două luni persoanelor cu venituri reduse. Premierul Nicolae Ciucă:

„Vedem cu toții că această criză și această inflație nu este una locală ci este una generală la nivel european, generată de conflictul din Ucraina. Știu și cum s-a scumpit, am fost și în magazin, am stat de vorbă și cu oamenii. În momentul de față ce am putut să facem este să asigurăm acele vouchere pentru cetățenii vulnerabili. Fiecare dintre noi să dăm dovadă de această înțelegere, această unitate și solidaritate și să putem să le asigurăm celor vulnerabili minimum de ajutor astfel încât să putem să depășim împreună această situație.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Despre amânarea ratelor în contextul creșterii dobânzilor premierul a spus că a avut o discuţie cu Guvernatorul BNR despre acest subiect, care este în analiză.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea