Confidenţialitate

Premierul anunță ședință de Guvern, vineri seara, pentru măsurile de relaxare ce vor intra în vigoare de sâmbătă | AUDIO

Ședință de Guvern vineri seară pentru a aproba măsurile de relaxare care intră în vigoare de sâmbătă: eliminarea restricției de circulație pe timpul nopții și renunțarea la masca de protecție în spațiile deschise care nu sunt aglomerate.

Premierul Florin Cîțu: „Astăzi, după ce mă întorc de la Suceava, o să avem o ședință de guvern, în care o să adopt câteva măsuri care trebuie să intre în vigoare de mâine, cele anunțate. Este vorba de a elimina restricțiile pe timp de noapte, restricțiile pentru magazine, portul măștii pentru spațiile deschise și așa mai departe. Pe rând, le vom lua pe toate și le vom explica în Hotărârea de guvern cum se va întâmpla, dar astăzi decidem pentru 15, pentru ziua de mâine.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Șeful Guvernul a explicat și decizia de a relaxa unele măsuri mai devreme de 1 iunie. Florin Cîțu spune că, odată cu creșterea numărului de persoane vaccinate, vor fi ridicate și alte restricții:

„Luăm unele măsuri mai repede de 1 iunie pentru că am avut succes în ceea ce privește și rata de vaccinare și rata de pozitivare, s-a întâmplat mai rapid decât ne așteptam și atunci am venit cu aceste măsuri mai repede, pentru a arăta românilor că merită să te vaccinezi. Dacă vaccinarea nu merge în direcția corectă, putem să tragem și frâna de mână, până la urmă nu putem să ne jucăm cu acest lucru.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Florin Cîţu spune că vor fi relaxate restricţiile şi pentru turiştii care vin din anumite zone:

„Am discutat chiar ieri și despre turiștii care vin în România. Vom avea măsuri mai relaxate, de exemplu pentru cei care vin din zona verde nu va fi nevoie de niciun fel de documentație și așa mai departe.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Guvernul a publicat și un videoclip cu numele „Revenim la normalitate. Privește și dă mai departe”, prin care promovează atât eliminarea restricțiilor de la 15 mai, cât și un mesaj pentru vaccinarea anti-Covid.