Confidenţialitate

Premierul a convocat la Guvern responsabilii gestionării pandemiei, după primele cazuri confirmate cu tulpina Omicron în România

Duminică, la ora 11, premierul Nicolae Ciucă va avea o întâlnire la Palatul Victoria, cu principalii responsabili ai gestionării pandemiei, pentru a stabili noi măsuri epidemice.  Asta în contextul în care asesară au fost confirmate primele 2 cazuri cu varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2. Este vorba despre 2 pasageri care au sosit din Africa de Sud în această săptămână și care au fost izolați la domicile si sunt asimptomatici: o femeie în vârstă de 48 de ani din judeţul Braşov şi un bărbat în vârstă de 59 de ani din judeţul Vaslui.

La întâlnire participă ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică., Adriana Pistol.

După consultarea cu specialiștii din domeniul sănătății și al situațiilor de urgență, voi dispune măsurile care se impun. Nicio clipă nu trebuie pierdută, niciun efort irosit pentru a proteja țara noastră de o evoluție nedorită”, a declarat prim-ministrul.