Confidenţialitate

Incident pe o pistă de aterizare din Istanbul: Trenul de aterizare față al unui avion cargo nu s-a deschis | AUDIO | VIDEO

Încă un incident în care a fost implicat o aeronavă Boeing. Trenul de aterizare față al unui avion-cargo nu s-a deschis. La a doua încercare, piloții au reușit să pună avionul pe pista din Istanbul, cu îndrumare din partea turnului de control. Aeronava a aterizat pe partea din față – care a fost avariată.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Avionul Boeing 767, deţinut de compania americană de curierat FedEx efectua un zbor de la Paris cand piloții au anunțat turnul de control din Istanbul că trenul de aterizare față nu s-a deschis. Echipele de salvare și de stingere a incendiilor de la aeroport au fost chemate înainte de aterizare.

În imaginile de pe rețelele de socializare se observa cum avionul foloseste trenul de aterizare din spate și apoi loveste pista cu botul și porțiunea din față a fuselajului. Din aceasta ies scântei și fum, înainte de a fi stropită cu spumă de stingere a incendiilor.

 

Nimeni nu a fost rănit, iar echipajul a evacuat aeronava în siguranță, a declarat ministrul turc al Transporturilor, Abdulkadir Uraloğlu. Pista pe care a aterizat avionul a fost închisă temporar traficulului aerian, pana la relocarea aeronavei într-o zonă sigură.

Avionul Boeing 767 implicat în incident este vechi de aproape 10 ani, unul dintre cele mai comune aeronave cargo și bazat pe modelul de pasageri 767 care datează din anii 80.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: AstraZeneca retrage de pe piața globală vaccinul său anti-COVID după ce a afirmat că serul are efecte adverse | AUDIO