Premieră la Festivalul IMPRO: Teatru de improvizaţie pe întuneric

Între 24 și 27 septembrie, la Sala Media a Teatrului Național București, IMPRO – Festivalul Naţional de Improvizaţie prezintă spectacole de improvizaţie ce merg, în fiecare seară, de la bine-cunoscut până la absolut incredibil.

Joi, în prima zi de Festival, spectacolul The Bat” are loc pe întuneric, provocând spectatorii să îl „vadă” cu toate simţurile. Sâmbătă, actorul Ştefan Huluba va improviza şase personaje diferite interpretând pe rând detectivul, criminalul şi suspecţii, în solo show-ul său „…ish”. Iar duminică, în închiderea Festivalului, va avea loc un spectacol unic, ce reuneşte pentru prima dată şase improvizatori din SUA, Belgia, Israel, Irlanda şi Finlanda, „The Secret Show”.

Cei şase invitați ai acestei ediții vor susţine şi o serie de ateliere de improvizaţie deschise atât profesioniştilor cât şi publicului larg. Tim Orr improvizează din 1988 în San Francisco şi a predat improvizaţie, printre altele, la Stanford University. Inbal Lori a absolvit Colegiul de Artă Teatrală din Ierusalim şi a fondat şcoala de improvizaţie Impro TLV. Trent Pancy este fondatorul şi directorul artistic al Festivalului Internațional de improvizație din Finlanda. Orla McGovern predă improvizaţie şi storytelling în întreaga lume. Dona Ursu este româncă, dar, fiind stabilită la Bruxelles, joaca in mai multe trupe din Belgia si Olanda. Niceol Blue, muzician cu rădăcini folk, îi va acompania la… laptop.

Pentru cei care doresc să afle răspunsul la întrebări precum „care a fost cel mai mare public la care aţi jucat?” sau „e important să fii actor ca să fii improvizator?” invitaţii noştri de pe meleaguri străine vor discuta cu Monica Anastase, directoarea artistică a Festivalului, sâmbătă de la ora 16.30 la sala Media a Teatrului Naţional Bucureşti.

Află aici programul celei de-a treia ediții IMPRO.

Biletele și abonamentele valabile în perioada 24-27 septembrie s-au pus în vânzare și pot fi achiziționate de pe www.bilet.ro și de la casa de bilete a TNB.

IMPRO este organizat de Asociația Tam-Tam și finanțat de ARCUB în cadrul Programului cultural „Ești București” 2015 (Centrul Cultural de proiecte al Primăriei Municipiului Bucureşti)