Confidenţialitate

PREMIERĂ EUROPA TOP HIT: Elton John & Stevie Wonder lansează piesa „Finish Line”

În premieră la Europa FM, în Europa Top Hit, Camelia Chenciu și Sorin Niculescu aduc noul single Elton John & Stevie Wonder – „Finish Line”. Vineri, de la ora 19, Camelia Chenciu și Sorin Niculescu prezintă piesele care scriu istorie acum în topuri și vă aduc, în premieră pentru România, cele mai noi singleuri, despre care toată lumea va vorbi în perioada următoare.

„Finish Line” este o nouă piesă extrasă de pe albumul ce urmează să fie lansat „The Lockdown Sessions”: o colecție de 16 piese, toate colaborările lui Elton John cu câțiva dintre cei mai remarcabili artiști din prezent, incluzând pe Brandi Carlile, Charlie Puth, Dua Lipa, Eddie Vedder, Gorillaz, Lil Nas X, Miley Cyrus, Nicki Minaj, Rina Sawayama, SG Lewis, Stevie Nicks, Stevie Wonder, Surfaces, Years & Years, Young Thug și mulți alții.

„Finish Line” dezvaluie o nouă fațetă a albumului „The Lockdown Sessions”. Este o piesă remarcantă cu influențe gospel, cu vocea inconfundabilă a lui Stevie și talentul lui inegalabil la pian, piesa a fost realizată și cu ajutorul celor de la The Sunday Service Choir, faimosul cor de gospel al lui Kanye West.

Colaborările anterioare ale celor doi includ „I Guess That’s Why They Call It The Blues” (feat. Stevie la muzicuță) și „That’s What Friends Are For” (o piesă pentru un eveniment caritabil, din 1985, în colaborare și cu Dionne Warwick și Gladys Knight), dar prin „Finish Line” este pentru prima dată când aceste două legende ale muzicii au un duet doar al lor. Rezultatul este o piesă care merită așteptarea, fiind un evergreen în care se îmbină perfect cele două stiluri caracteristice ale celor doi mari artiști.

„Finish Line” este produsă de Andrew Watt, câștigător al premiilor GRAMMY. Pe aceeași linie cu paleta variată și bogată care definește albumul „The Lockdown Sessions”, creația piesei a constat în mod egal din destin și muncă, luând naștere din respectul mutual și o pritenie de cincizeci de ani.

Referitor la colaborare, Elton John a spus: „Nu puteam să fiu mai mândru de ‘Finish Line’ – Aș îndrăzni chiar să spun că este una dintre cele mai bune piese ale mele din toate timpurile. Vocea lui Stevie este la fel de impresionantă pe cât îmi aduceam aminte – sună de parcă ar avea 17 ani din nou, el cântă cu fericire indubitabilă și cu exuberanță în vocea sa. Andrew Watt a făcut o treabă incredibilă când a produs piesa. A fost un proces magic. Întotdeauna am adorat să colaborez cu Stevie și sunt încântat că după cincizeci de ani de prietenie, am făcut în sfârșit un duet doar al nostru. El a fost întotdeauna atât de mărinimos și drăguț cu mine și talentul său întrece orice limite. Când asculți ce poate să facă vocal și instrumental în ‘Finish Line’ realizezi că ai de a face cu un adevărat geniu.”

Stevie Wonder spune: „Este în același timp o bucurie și o onoare să cânt pentru Elton! El a fost cu adevărat unul dintre cei mai grozavi oameni în muzică, prietenie și iubire pe care i-am întâlnit în această viață! Creația artistică și muzica înseamnă, precum iubirea, un angajament continuu care ține mai multe vieți. Și Elton, oricine îți aude vocea în timp ce cânți “Finish Line”, îți va auzi înțelepciunea, durerea, sufletul, iubirea, dar și puterea… O ador! Felicitări ție și piesei noastre care ne definește nesfârșita prietenie și colaborare muzicală! Mult trăiască Sir Elton John!!!”

Noul single Elton John & Stevie Wonder se aude în premieră la Europa FM, vineri, după ora 19. Emisiunea Europa Top Hit poate fi ascultată și în reluare, la Europa FM, duminică, de la ora 12:00.