Confidenţialitate

Pregătirile de Crăciun au intrat în linie dreaptă. Goana după cadouri s-a mutat în mediul online, curierii abia fac față solicitărilor | AUDIO

Mai sunt 14 zile până la Crăciun și goana cadourilor s-a mutat din magazine în online. Iar curierii livrează până în ziua de Ajun, pe 24 decembrie.

Pandemia a schimbat regulile cumpărăturilor de Crăciun… oamenii preferă să comande online pentru a evita aglomerația din magazine, dar și pentru a vâna prețuri mai bune.

Cumpărător: Prefer online din cauza pandemiei. De obicei urmăresc produsele și în momentul în care văd prețul redus le-am și băgat în coș, le-am plătit și gata.

Reporter: Dacă întârzie și nu ajunge de Crăciun, ți s-a întâmplat?

Cumpărător: Da, mi s-a întâmplat, am avut câteva cadouri pentru prieteni. Le-am spus: băi, îmi pare rău, a întârziat coletul, ne vedem după sărbători.

Curierii promit însă că se grăbesc și încearcă să livreze toate coletele la timp, până de Crăciun. Muncesc la foc continuu si livrează în această perioadă și la peste 100 de adrese pe zi.

Curier: Lucrăm până inclusiv 24, în jur ora 14, ar fi program normal, vreo 10-11 ore de serviciu lucrez pe zi, e o perioadă foarte aglomerată.

Reporter: Curierii de unde își fac cumpărături, faceți online? Apucați?

Curier: În weekend mai avem zile libere în care putem să ajungem să ne cumpărăm câte ceva că în restul sătpămânii suntem de dimineață până seara numai la servici.”

Totusi, sunt și oameni care preferă să aleagă un cadou din magazine fizice, pentru că acordă astfel o notă mai personală:

Cumpărător: Întotdeauna mi-a plăcut în magazin, cu măscuță, cu certificat, cum trebuie, regulamentar. E mult mai plăcut, și ce aleg și când aleg și cum mă uit printre ele.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autor: Alexa Stănescu

Citește și: Un coș cu alimente de sărbători va fi cu 20-25% mai scump față de anul trecut, transmite Federația Națională a Sindicatelor din Industria Alimentară