Confidenţialitate

Prefectura Capitalei: Organizarea pelerinajelor, permisă numai cu participarea persoanelor care au domiciliul sau reședința în localitate

Referindu-se la pelerinajul prilejuit de sărbătorirea Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor, programat în perioada 25-27 octombrie, Instituția Prefectului Municipiul București precizează că, potrivit Hotărârii Guvernului nr. 856 din 14 octombrie 2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 15 octombrie 2020, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, activitatea cultelor religioase, inclusiv a slujbelor și rugăciunilor colective, se desfășoară în interiorul și/sau în afara lăcașurilor de cult cu respectarea regulilor de protecție sanitară, stabilite prin ordinul comun al ministrului sănătății și al ministrului afacerilor interne, emis în temeiul art. 45 și al art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020, cu modificările și completările ulterioare (Anexa 3- Măsuri pentru diminuarea impactului tipului de risc, pct.8).

Pentru prevenirea răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2, organizarea de procesiuni și/sau pelerinaje religioase este permisă numai cu participarea persoanelor care au domiciliul sau reședința în localitatea unde se desfășoară respectiva activitate, menționează instituția într-un comunicat.

Astfel, este interzisă participarea la procesiunile și/sau pelerinajele religioase prevăzute mai sus a persoanelor care nu au domiciliul sau reședința în municipiul București.

Totodată, având în vedere menținerea incidenței cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor de infectări cu noul coronavirus SARS-CoV-2, în municipiul București de peste 3/1.000 de locuitori, sunt interzise activitățile cu publicul desfășurate de cinematografe, studiouri de producție de film și audiovizual, de instituții de spectacole și/sau concerte.

Activitățile interne, specifice și necesare menținerii funcționării respectivelor instituții, realizate cu angajații proprii (repetițiile cu întreg personalul artistic și de scenă, activitățile personalului tehnic, administrativ și economic, etc.) sunt permise cu respectarea prevederilor Ordinului comun al Ministrului Culturii și Ministrului Sănătății, conchide Prefectura Capitalei.