Confidenţialitate

Prefectura Capitalei: Forţele de ordine vor interveni ferm împotriva intimidării angajaţilor STB care vor să reia lucrul

Prefectura Capitalei anunță, într-un comunicat de presă, că forţele de ordine vor interveni ferm împotriva oricăror acţiuni de intimidare a angajaţilor Societăţii de Transport Bucureşti (STB) care intenţionează să reia lucrul.

În cadrul unei întâlniri de lucru pe tema grevei de la STB, Prefectura Capitalei şi Primăria Municipiului Bucureşti au stabilit un plan comun.

De asemenea, s-a decis menţinerea dispozitivelor de Jandarmerie şi Poliţie în zona depourilor şi autobazelor STB, pentru prevenirea oricăror incidente în planul ordinii şi siguranţei publice, alături de menţinerea măsurii privind suplimentarea dispozitivelor în zona staţiilor de metrou, atât la interior, cât şi la exterior, asigurarea echipajelor de Poliţie Rutieră şi Poliţie Locală în principalele intersecţii, pentru fluidizarea traficului rutier şi asigurarea de către STB a informării populaţiei în timp real cu privire la mijloacele de transport disponibile, prin intermediul aplicaţiei info Transport Bucureşti.

Referitor la circulaţia trenurilor de metrou, Metrorex a transmis Instituţiei Prefectului – Municipiul Bucureşti disponibilitatea de a pune la dispoziţie flota de trenuri în funcţie de traficul de călători, cu luarea în considerare a orarului de decalare a programului de lucru prevăzut de dispoziţiile privind starea de alertă, precizează sursa citată.

“În urma solicitării IPMB, ca urmare a recomandării Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, cu aprobarea Ministerului Educaţiei, a transmis unităţilor de învăţământ din Capitală recomandarea de a motiva absenţele elevilor care, din cauza grevei STB, nu au putut participa la cursuri în zilele de 20 şi 21 ianuarie 2022. De asemenea, s-a recomandat conducerilor unităţilor de învăţământ preuniversitar identificarea de soluţii astfel încât, în cazul prelungirii grevei, elevii care nu pot ajunge la cursuri să desfăşoare activitatea didactică online”, adaugă comunicatul.

Totodată, Prefectura Capitalei a solicitat Inspectoratului Teritorial de Muncă Bucureşti continuarea verificărilor privind modul în care angajatorii din sistemul privat şi instituţiile publice din Capitală respectă prevederile referitoare la obligaţia acestora de a organiza munca la domiciliu sau în regim de telemuncă, precum şi programul de lucru decalat potrivit prevederilor HG nr. 34/2022.