Predoiu: Traficul de persoane şi crima organizată au ajuns la un nivel intolerabil în ţara noastră | VIDEO

Ministrul Justiţiei admite că traficul de persoane şi crima organizată au ajuns la un nivel „intolerabil” în România.

Cătălin Predoiu acuză fosta guvernare social-democrată de slăbirea instituțiilor din domeniu, fapt care i-a încurajat pe infractori.

„Dacă lucrurile au ajuns în acest punct intolerabil este pentru că cei care au condus la vremea respectivă Ministerul de Interne – Carmen Dan, Camera Deputaţilor – Liviu Dragnea, Ministerul Justiţiei – Florin Iordache, nu au luat măsuri la timp, s-au făcut că nu văd acest fenomen, au distrus legislaţia care întărea justiţia, au paralizat capacitatea de anchetă a parchetelor, au descurajat acţiunea poliţiştilor, au transmis un semnal clar interlopilor că îşi pot face de cap”, a declarat șeful Justiției.

„Suntem într-un moment în care lucrurile trebuie spuse pe nume şi acţionat în consecinţă, când traficul de persoane şi crima organizată au ajuns la un nivel intolerabil în ţara noastră şi noi suntem aici pentru a pune capăt acestui fenomen”, a adăugat Cătălin Predoiu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Potrivit acestuia, aşa cum constată şi raportul Departamentului american de Stat, traficul de persoane s-a intensificat în România în cursul anului trecut, iar formele pe care acest fenomen le-a luat s-au diversificat, ministrul Justiţiei spunând, în acest context, că acest lucru s-a datorat „şi unei anumite impurităţi pe care crima organizată a simţit-o, a speculat-o, a valorificat-o”.

„Dacă lucrurile au ajuns în acest punct intolerabil este pentru că cei care au condus la vremea respectivă Ministerul de Interne – Carmen Dan, Camera Deputaţilor – Liviu Dragnea, Ministerul Justiţiei – Florin Iordache nu au luat măsuri la timp, s-au făcut că nu văd acest fenomen, au distrus legislaţia care întărea justiţia, au paralizat capacitatea de anchetă a parchetelor, au descurajat acţiunea poliţiştilor, au transmis un semnal clar interlopilor că îşi pot face de cap. Voit, sau involuntar, e mai puţin important pentru cetăţeni. Cert este că rezultatul este acesta, se vede clar în raportul Departamentului de Stat şi este punctul de la care pornim”, a insistat ministrul.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS