Confidenţialitate

PRAHOVA: Vlad Cosma, trimis în judecată într-un nou dosar

Vlad Cosma, fiul fostului președinte al CJ Prahova și fost parlamentar PSD a fost trimis în judecată într-un nou dosar.

De data aceasta Cosma jr este acuzat de instigare la evaziune fiscală și spălare de bani în care prejudiciul este de 210.240 lei, conform unui comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești.

Vlad Cosma este deja condamnat printr-o sentință a Curții Supreme la 5 ani de închisoare într-un dosar în care a fost găsit vinovat de fapte de corupție.

În aceeași cauză au fost deferiți justiției controversatul om de afaceri, Răzvan Alexe, conoscut drept denunțător în mai mute dosare instrumentate de DNA Ploiești, dar și un alt om de afaceri, Lucian Petrică Ușurelu, administrator al unei societăți comerciale din Prahova.

Potrivit rechizitoriului realizat de Parcehtul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, în perioada premergătoare alegerilor din anul 2012, Vlad Cosma, care era pe atunci președinte la Organizaţiei de Tineret a P.S.D. Prahova, l-a determinat pe omul de afaceri Petrica Ușurelu, să înregistreze în contabilitatea societății o factură fictivă în valoare de un milion de lei.

Astfel, susțin procurorii, s-a disimulat sponsorizarea ilegală a campaniei electorale și s-=a creat un prejudiciu, prin neplata TVA, de peste 200.000 de lei Factura fiscala menţionată, împreună cu alte documente justificative au fost puse la dispoziţia omului de afaceri de către Răzvan Alexe, un apropiat al familiei Cosma și un obișnuit al sălilor de judecată, mai ales după ce a denunțat o serie de oameni politici din Prahova.

Vlad Cosma nu este la prima experiență de acest gen.

El a fost deja condamnat la 5 ani de închisoare cu executare într-un dosar în care a fost găsit vinovat de fapte de corupție, iar Răzvan Alexe la 2 ani și șase luni de închisoare, însă sentința, dată în toamna anului trecut de Curtea Supremă, nu este una definitivă.