Confidenţialitate

Primarul Constanței cere scuze familiei Halep

După ce pe mai multe pagini ale filialelor PSD din țară a apărut o postare în care se afirma că oamenii veniți pe Arena Națională  luni seară ar fi huiduit-o de fapt pe Simona Halep, nu pe Gabriela Firea, un important lider PSD din țară se delimitează de aceste demersuri.

Decebal Făgădău, primarul Constanței, își cere scuze în nume propriu familiei Halep pentru cele întîmplate, dar susține că nu își poate explica cum se face că mesajul fals a ajuns să fie distribuit în numele a 11 filiale PSD, printre care cele din Tulcea, MehedințiConstanța, Ilfov și Giurgiu.

Scuzele sunt în numele meu și al organizației municipale a PSD” a spus Decebal Făgădău la Europa FM, în emisiunea Drum cu prioritate.

Știți foarte bine: de multe ori, echipa de comunicare mai ia decizii și de capul ei.

Nu pot sa îmi explic cum a ajuns acest material să fie propagat, dar mi se pare că e datoria mea, ca un constănțean, ca un cunoscător al familiei Halep, ca un susținător al sportului, să mă delimitez de ce s-a întîmplat.

Chiar dacă ar fi fost huidită Simona, niciodată nu aș fi încurajat o asemenea atitudine, cu atît mai mult ca noi, ca partid politic, să o propagăm.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În  colajul de imagini postat de PSD scrie că 20.000 de oameni au huiduit-o pe Simona Halep pe Arena Națională, dar că sute de mii de români au aplaudat-o la mitingul PSD organizat sîmbătă în Piața Victoriei.

Materialul a stîrnit mii de comentarii.

Mulți utilizatori au făcut un apel la raportarea materialului ca fiind fake news.

În scurt timp, unele filiale au șters postarea.

Primarul Constanței crede că Gabriela Firea nu ar fi trebuit să urce pe scenă alături de Simona Halep în acest context, pentru a cîștiga capital de imagine.

În opinia sa, primarul capitalei ar fi putut să îi înmîneze Simonei cheia orașului într-o altă ceremonie, mai restrînsă.

Decența ar fi trebuit să caracterizeze acest moment. (Este) această alipire a oamenilor politici cu oamenii care obțin performanță, de cele mai multe ori prin eforturile lor, ale familiilor lor, cu puțin ajutor din partea statului.

Putea avea loc, separat, o invitație adresată la Primăria Generală, un moment de întîlnire a Primarului Capitalei României cu Simona Halep, un ambasador al României putea să fie separat de acest moment în care publicul a fost invitat să își arate recunoștința și să îi adreseze felicitări pentru performanță“, a adăugat Decebal Făgădău.

 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.