Poveștile Elenei Pagu, la cea mai lungă conferință de tip TEDx din România

La 90 de ani, Elena Pagu a câștigat medalia de aur la 5.000 de metri la o competiție din Australia.  Știrea din toamna anului trecut a făcut ca mulți concetățeni să înceapă să caute mai multe despre Elena Pagu, o atletă care a mai avut numeroase performanțe până la cea mai mediatizată, din luna octombrie a anului trecut.  Elena Pagu are 7 titluri de campioană mondială. A împlinit 90 de ani învar a lui 2016, ceea ce nu a împiedicat-o să se antreneze pentru noi competiții aleargând 10 kilometri pe zi.

Luna trecută, la Campionatele Mondiale de Atletism pentru Seniori din Coreea, Elena Pagu a obținut medalia de aur la proba de 3.000 de metri, la categoria ei de vârstă. Elena Pagu a doboarât și un record mondial – cea mai în vârstă participantă care a reușit să ducă la bun sfârșit o astfel de cursă.

Elena Pagu s-a născut la 25 iulie 1926, într-un sat de lângă Piatra-Neamț. Elena Pagu și-a petrecut primii ani din viață la 7 km de Piatra Neamț. Când a intrat la liceu, părinții ei au decis că e mai bine să meargă pe jos la școală în fiecare zi, mai mulți kilometri, decât să se mute în alt oraș.  Așa a început povestea doamnei care inspiră azi pe mulți prin exemplul personal.

Printre oamenii speciali care-și vor spune poveștile la cea mai lungă conferință de tip TEDx din România, care va avea loc între 5 și 7 mai, la Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca, se va afla și Elena Pagu. Este o ocazie unică pentru a afla direct de la ea cum vârsta poate fi doar un număr în buletin și nu ar trebui să inflențeze modul în care ne gândim la lucrurile care sunt sau nu posibile.

„La TEDxEroilor credem că orice provocare este o oportunitate, iar viitorul va arătă așa cum ni-l construim. Ca în fiecare an și anul acesta ne-am propus să aducem sub lumina reflectoarelor idei deosebite care pot avea un impact în comunitate invitând oameni pasionați de ceea ce fac, oameni ale căror idei transformate în acțiune pot da formă viitorului”, declară Vlad Gliga, curatorul TEDxEroilor.

Conferința TEDxEroilor va consta în 2 zile pline de discursuri ale unor speakeri naționali și internaționali, networking și schimb de idei. În plus, în cea de-a treia zi a evenimentului,TEDxEroilor organizează TEDxAdventures – o zi dinamică dedicată unor activități și ateliere diverse.

Tema evenimentului de anul acesta, ”Challenging Tomorrow”, aduce în discuție provocările pe care le presupune ziua de mâine în domenii și sectoare diferite precum tehnologia, educația, ecologia, viața socială și politică, în economie etc.

Mai multe detalii despre speakerii confirmați la TEDxEroilor 2017 pot fi găsite pe siteul www.tedxeroilor.com, dar și pe pagina de Facebook www.facebook.com/TEDxEroilor pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Biletele pentru TEDxEroilor – Challenging Tomorrow se pot achiziționa accesând linkul goo.gl/nE4qTf.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS