Povestea incredibilă din spatele volumului lui Radu Ciorniciuc – ”Acasă” – INTERVIU VIDEO

Duminică se lansează, la Muzeul Național de Artă Contemporană din București, volumul lui Radu Ciorniciuc ”Acasă”.

Cartea spune povestea familiei Enache, formată din 16 oameni, dintre care 11 copii, pentru care „acasă” a însemnat până de curând Parcul Natural Văcărești.
Familia Enache trăia aproape izolată de restul lumii, fără acces la utilități, educație sau medici.

Timp de un an, cu ajutorul ziariștilor Lina Vdovîi și Radu Ciorniciuc, copiii au documentat fotografic tranziția la viața în oraș.

Acasă reunește 100 dintre cele mai puternice fotografii, alături de observațiile jurnalistului Radu Ciorniciuc, coordonatorul proiectului.
Cartea e în același timp un proiect umanitar și o documentare pentru un documentar de lungmetraj. Filip Standavid a stat de vorbă cu Radu Ciorniciuc, în emisiunea ”Drum cu Priritate”.

Cartea „Acasă”, pe baza căreia se realizează și un film documentar, este deopotrivă un produs jurnalistic, artistic și social. Cuprinde un text documentat pe parcursului unui an despre povestea ieșită din comun a familiei Enache și o selecție de fotografii realizate de copii și de echipa care le-a fost alături, prezentate sub forma unui album. Profiturile încasate din vânzarea cărții vor fi direcționate către organizația care administrează fondurile pentru proiectul social ”Acasă”, pentru susținerea noii vieți a copiilor.

Evenimentul de lansare este pregătit în parteneriat cu artiști și inițiative care oferă o experiență complexă și complementară pentru povestea din carte, pentru care MNAC își deschide special porțile duminică, începând cu ora 13:00 și pregătește inclusiv o expoziție interactivă cu fotografii din carte. Prin aplicația de mobil “Acasă AR App” se pot urmări secvențe din filmul documentar inserate în imaginile din carte.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS