Confidenţialitate

Poșta Română a început să distribuie cardurile de energie pentru cei cu venituri mici | AUDIO

A început distribuirea cardurilor de energie prin intermediul Poștei Române. Miercuri, cardurile vor ajunge în 7 județe. Astfel, își vor putea plăti începând cu 20 februarie facturile la curent, gaze naturale sau căldură.

1 februarie, Oficial Poștal din Buftea. Este locul unde cei de la Ministerul Fondurilor Europene în frunte cu ministrul Marcel Boloș au decis să marcheze momentul mult așteptat de câteva luni: începerea distribuirii cardurilor de energie pentru românii cu venituri mici:

„Dacă sunt anumite informații care sunt necesare pentru ceea ce înseamnă cardul de energie, nu uitați, call center-ul care vă stă la dispoziție, numărul de telefon îl știe toată lumea: 031.9966.”

În prima etapă este vorba de 7 județe în care poștașii vor livra aceste carduri către beneficiari acasă. Șeful Poștei Române, Valentin Ștefan, a detaliat modul în care poștașii își împart aceste carduri:

„La oficiul poștal în care ne aflăm acum, în Buftea, avem 9 factori poștali și 1.800 de carduri, deci în medie vine cam 200 de carduri de angajat.”

Guvernanții au promis că până pe 20 februarie – plata facturilor cu aceste carduri se va putea face și online, nu doar la oficiul poștal sau la poștaș. Marcel Boloș:

„Va exista un meniu special dedicat acestei operațiuni pe site-ul Poștei Române, beneficiarii cardurilor vor putea accesa acel link. Vor completa câteva date personale inclusiv numărul cardului, vor încărca documentele aferente, cele 3 documente, vorbim de actul de identitate, factura la utilități și cardul de energie și după aceea vor trimite informațiile către noi, iar noi în sistemele noastre vom procesa plata.”

Statul va vira pe cardul pentru energie 1400 de lei în două tranșe egale: 700 de lei în februarie și încă 700 în septembrie. Cardurile se acordă persoanelor cu vârsta de peste 60 de ani și cu venituri sub 2.000 de lei, dar și celor care primesc ajutor social.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Citește și: ANAF verifică beneficiarii cardurilor de energie. Unii dintre ei figurează cu venituri sub 2.000 lei, dar locuiesc cu persoane care câștigă 10.000 euro