Confidenţialitate

Posibilitatea de a vota la locale și parlamentare cu viză de flotant ar putea fi restricționată

O inițiativă legislativă în acest sens a fost depusă de deputatul PNL Gigel Știrbu, care susține că astfel va fi stopat turismul electoral.

Deputatul liberal Gigel Știrbu a anunțat depunerea unei inițiative legislative care vizează restricționarea posibilității de a vota la alegerile locale și parlamentare a românilor cu viză de flotant.

Astfel, potrivit proiectului anunțat de deputatul PNL, persoanele care și-au stabilit reședința într-o localitate cu mai puțin de un an înaintea alegerilor, nu vor putea vota decât acolo unde au domiciliul, adică în localitatea din care au plecat.

De asemenea, Gigel Știrbu vizează și modificarea actului normativ privind evidența, reședința și domiciliul persoanelor, în sensul obligării celor cu viză de flotant să meargă la poliție din trei în trei luni pentru a confirma că locuiesc la adresa respectivă, dar și să declare pe proprie răspundere că stau în respectiva locație mai mult de 15 zile pe lună.

Nu în ultimul rând, proprietarul unei locuințe nu va putea permite la mai mult de două persoane să își stabilească reședința acolo.