Confidenţialitate

Ponta, despre ALDE: Nu știu dacă acum, aliați cu PNL, ei îl mai pot susține pe Diaconu

Liderul Pro România a declarat, miecuri, că nu știe dacă ALDE, care susține PNL,mai poate susține și candidatura lui Mircea Diaconu la prezidențiale.

“Avem o singură alianță între Pro-România și ALDE și anume pentru susținerea candidatului Mircea Diaconu. Noi îl susținem pe Mircea Diaconu, dar nu știu dacă cei de la ALDE, acum fiind aliați cu PNL-ul care-l au pe Iohannis candidat, îl mai pot susține pe Diaconu. Dacă pot, foarte bine! Nu a fost niciodată vorba despre o alianță politică”, a precizat, Victor Ponta, miercuri, după discuția cu premierul desemnat Ludovic Orban, la finalul căreia a anunțat că nu va susține noul executiv.

Liderul Pro România l-a ironizat pe cel al ALDE privind condiția impusă pentru susținerea PNL, de menținere a cotei unice de impozitare.

“Domnul Tăriceanu nu a aflat că nu mai e 2005? E 2019”, a afirmat fostul premier.

Călin Popescu Tăriceanu a anunțat, marți, că a ajuns la un acord cu PNL în privința tuturor cerințelor ALDE, astfel că formațiunea politică va decide în forurile statutare susținerea învestiturii Guvernului condus de Ludovic Orban.

Parlamentarii Pro România nu vor vota noul Guvern al premierului desemnat Ludovic Orban, a anunțat liderul partidului Victor Ponta, miercuri, la finalul negocierilor cu președintele PNL.