Confidenţialitate

Victor Ponta: Pro România nu va vota Guvernul Orban | AUDIO

Parlamentarii Pro România nu vor vota Guvern care va fi propus de premierul desemnat Ludovic Orban, a anunțat liderul formațiunii, Victor Ponta, la finalul negocierilor cu președintele PNL.

„Vom susține un guvern doar atunci când vom fi convinși că proiectele de competență, de profesionalism pentru electoratul nostru de centru-stânga sunt reprezentate. Sunt la al patrulea mandat, nu am votat decât guvern despre care am avut toate datele că pot să reușească. Știți că nu am susținut nici Guvernul Cioloș. Nu vom vota acest Guvern al domnului Orban, PNL și probabil că și de data asta vom avea dreptate”, a declarat fostul premier.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Victor Ponta a declarat din nou că își dorește alegeri anticipate.

”Vom susține cei de la Pro România alegeri anticipare pentru Parlament. Din punctul nostru de vedere se pot realiza și au și sens pentru binele tuturor, să le facem odată cu cele locale”, a subliniat Victor Ponta.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Însărcinat de șeful statului cu misiunea de a forma un nou executiv după demiterea cabinetului Dăncilă prin moțiune de cenzură, liderul PNL, Ludovic Orban se arată încrezător că va obține votul de învestitură în Parlament.

Am avut discuții cu ALDE, PMP, UDMR și USR. Negocierile au decurs bine, ne-am înţeles aproape în toate punctele. Cu aproape fiecare formaţiune politică am convenit un cadru de colaborare, care va fi materializat sub forma unor înţelegeri, care vor fi validate în forurile statutare ale #PNL şi în conducerile formaţiunilor politice. Sunt încrezător că şansele noastre de a reuşi învestirea Guvernului sunt foarte mari. România are nevoie de un Guvern care să oprească declinul. Cine nu votează Guvernul, practic, înseamnă că este complice la tot ceea ce se va mai întâmpla rău sub rămășițele Guvernului PSD”, a explicat liderul liberal.

Prim-vicepreședintele liberal Raluca Turcan a declarat, marți, că lista miniștrilor va fi dezvăluită vineri.