Confidenţialitate

Poluarea aduce pensionarea anticipată. Legea care extinde categoriile de persoane care se pot pensiona cu 2 ani mai devreme, fără penalizare, a fost promulgată | AUDIO

A fost promulgată legea care extinde categoriile de persoane care se pot pensiona cu doi ani mai repede față de vârsta standard, fără a fi penalizate. Practic, legea îi include acum și pe cei care au locuit cel puţin 30 de ani în zone afectate de poluare, precum şi pe o rază de 8 kilometri în jurul acestora.

Categoriile de persoane care beneficiază de reducerea vârstei de pensionare

Beneficiază de reducerea vârstei standard de pensionare cu 2 ani fără penalizare – persoanele care au locuit în zonele afectate de poluare din cauza extracţiei cărbunelui, a şisturilor bituminoase, din cauza preparării minereurilor de uraniu, feroase şi neferoase, a minereurilor radio-active, cianurilor, pulberilor metalice şi / sau de cocs metalurgic, a prelucrării ţiţeiului sulfuros, desulfurării benzinei, a distilării ţiţeiului.

Localitățile care se află în această situație

Condiția e ca acestea să fi locuit cel puţin 30 de ani în astfel de zone aflate pe o rază de 8 kilometri de situl contaminat. Printre localitățile aflate într-o astfel de situație se numără Baia Mare, Călăraşi, Copşa Mică, Drobeta-Turnu Severin, Slatina, Târgu Mureş, Târnăveni, Turnu Măgurele, Baia de Arieş, Roşia Montană, Băiţa, Tichileşti, Câmpia Turzii, Motru, Plopşoru, Roşia de Amaradia, Rovinari, Deva, Hunedoara, Lupeni, Orăştie, Petrila si Petroşani.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Liderul unui centru de meditație spirituală din Hunedoara, arestat pentru șantaj, hărțuire sexuală și viol | AUDIO

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.