Confidenţialitate

Liderul unui centru de meditație spirituală din Hunedoara, arestat pentru șantaj, hărțuire sexuală și viol | AUDIO

Liderul unui centru de meditație spirituală din județul Hunedoara a fost arestat pentru 30 de zile după ce a fost acuzat de mai multe infracțiuni, printre care șantaj și viol. La centrul asociației ajung anual 1.000 de persoane, comunitatea pretinzând că slujește emancipării spirituale. 

Centrul de meditație funcționează încă din anul 1997, iar acolo locuiesc câteva zeci de persoane, care pretind că doresc să trăiască în mijlocul naturii, să-și cultive singure hrana, să se emancipeze spiritual.

Polițiștii au primit o sesizare legată de comiterea de infracțiuni contra libertății persoanei și infracțiunii contra integrității sexuale, ce ar fi fost săvârșite în cadrul unei comunități de la Dumbrava de Sus din județul Hunedoara.

Investigațiile au scos la iveală faptul că autoproclamatul lider spiritual al comunităţii, un bărbat în vârstă de 59 de ani, ar fi comis, în mod repetat, fapte de hărțuire sexuală și de viol.

Totodată, acesta ar fi împiedicat accesul la învățământul general obligatoriu a minorilor care trăiesc în cadrul comunității, aceștia nefiind înscriși la nici una dintre unitățile de învățământ ale statului român.

Bogdan Nițu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Hunedoara:

„Polițiștii au luat față de bărbat măsura preventivă a reținerii sub aspectul comiterii infracțiunilor de șantaj, viol, împiedicarea accesului la învățământ și exercitarea fără drept a unei profesii. Magistrații judecători au dispus măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile.”

Polițiștii au pus în executare 14 mandate de percheziție domiciliară, iar reprezentanții Direcției pentru Protecția Copilului au evaluat situația celor 23 minori din comunitate, acolo fiind și femei însărcinate.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.