Poluare pe Dunăre cu produs petrolier

O poluare cu produs petrolier, a cărei sursă nu este cunoscută, a fost descoperită pe Dunăre în judeţul Dolj.

Potrivit Administraţiei Bazinale de Apă Jiu, angajații Sistemului de Gospodărire a Apelor Dolj intervine cu absorbant în dreptul Mănăstirii Maglavit.

“Ca urmare a confirmării poluării cu produs petrolier (pată cu lăţimea de cca 200 metri localizată la km fluviului 807-806 ), o echipa de intervenţie din cadrul Sistemului de Gospodărire a Apelor Dolj formată din personal al Formaţiilor de Intervenţie Rapidă şi Dunăre-Nedeia s-a deplasat în zona localităţii Maglavit, cu o autoutilitară încarcată cu 1,5 tone absorbant- spilsorb, în vederea neutralizării acesteia”, se precizează într-un comunicat.

Angajaţii Administraţiei Bazinale de Apă Jiu intervin la după ce, pe data de 16 iunie, au fost alertați de Căpitania Calafat, care la rândul său fusese informată de către nava Mihai Bravu a A.F.D.J., despre o posibilă poluare cu produs petrolier în zona localităţii Cetate (aval), pe fluviul Dunărea.

Totodată, specialiştii monitorizează fluviul aval, asigurându-se astfel că nu mai apar pete de produs petrolier şi în alta zonă.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS