Confidenţialitate

Politologul Cristian Pârvulescu, despre scandalul făcut de George Simion: „Pericolul este acela de a distruge democrația românească” | AUDIO

Scandal făcut de liderul AUR, George Simion, la Ministerul Energiei. El a intrat în clădire și a deturnat practic o conferință în care ministrul Virgil Popescu urma să vină cu explicații privind așa numita „taxă pe soare” aprobată de guvern printr-o ordonanță.

E vorba de o taxă pe folosirea energiei din surse regenerabile care ar urma să fie introdusă din 2026.

George Simon s-a apucat să facă declarații chiar la pupitrul unde era așteptat să vorbească ministrul, ceea ce a dus la amânarea conferinței de presă.

Politologul Cristian Pârvulescu spune la Europa FM că incidentul arată și că nu există o reacție consolidată din partea reprezentanților Ministerului de Interne.

El amintește că, spre deosebire de situația recentă în care Simion nu a fost lăsat să intre pe platoul unei televiziuni, luni el nu a avut nicio problemă să pătrundă în Ministerul Energiei:

„Instituțiile publice sunt mult mai prost apărate decât sunt instituțiile private pentru că a încercat să facă același spectacol în urmă cu câteva luni de zile la o televiziune privată și a fost împiedicat de bodyguarzi care au reușit mult mai bine decât reușesc jandarmii să se opună. De ce? Probabil că jandarmii simpatizează cu ideile acestea pentru că nu e o surpriză, ideile de extremă dreapta conspiraționiste, antivacciniste, anti-Covid și așa mai departe au fost destul de susținute în instituțiile Ministerului de Interne.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cristian Pârvulescu mai spune că democrația României este în pericol:

„Pericolul este acela de a distruge democrația românească, de a constata că o asemenea orientare devine majoritară, este un pericol ipotetic, am văzut cu toții ce s-a întâmplat în campania pentru vaccinare, am văzut eșecul statului în fața teoriilor conspirației, am văzut cum România n-a reușit să-și vaccineze populația, am văzut cum medicii au trecut pe astfel de poziții. Riscul este ca România să nu mai poată rămâne în rândul țărilor democrate dacă astfel de comportamente sunt tolerate.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Citește și: Niculae Bădălău a fost revocat din funcția deținută la Curtea de Conturi