Confidenţialitate

România nu mai importă țiței din Rusia, anunță ministrul Energiei | AUDIO

Cu o oră întârziere față de orarul anunțat inițial, ministrul Energiei a ieșit public în cele din urmă pentru a anunța că România nu mai importă gaz din Rusia. Virgil Popescu a condamnat comportamentul deputatului AUR

Virgil Popescu l-a acuzat pe George Simion că este o unealtă a Moscovei, care acționează împotriva statului român:

„Astăzi, 5 decembrie, a intrat în vigoare embargoul asupra petrolului rusesc. To astăzi, 5 decembrie, a intrat în vigoare plafonarea prețului la vânzarea țițeiului rusesc, două lucruri care pun în dificultate regimul din Federația Rusă și astăzi domnul Simion este aici încercând să nu putem transmite aceste mesaje. Încă o dată, dacă mai era nevoie de această dovadă, că domnul Simion este o trompetă a rușilor, o trompetă a lui Putin, care acționează împotriva intereselor statului român.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ministrul Virgil Popescu spune că derapajul deputatului George Simion apare chiar în ziua în care România nu mai importă gaz rusesc.

Nu vom avea nicio problemă, spune ministrul Energiei, pentru că s-au găsit alte surse de unde să acoperim nevoia de gaz:

„Practic, începând de astăzi, toate rafinăriile din România vor procesa țișei non-rusesc. S-au stabilit deja rute alternative, s-au stabilit deja surse alternative de aprovizionare, în România anumite rafinării nu mai importă de foarte mult timp țiței rusesc, deci, practic, România a devenit din punctul acesta de vedere independentă de țițeiul rusesc.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Citește și: Anca Dragu: Producem energie și gaz, dar plătim mai mult decât alte state. Ceva nu se leagă | VIDEO