Confidenţialitate

Polițiștii se pregătesc de proteste. Liderul Europol: Le-am recomandat colegilor să fie mai empatici cu cei care săvârșesc contravenții | AUDIO

Polițiștii din Sindicatul Europol se pregătesc de proteste pentru a convinge Guvernul să aplice și pentru această categorie legea salarizării bugetare, emisă încă în anul 2017.

Liderul organizației, Cosmin Andreica, spune la Europa FM că polițiștii au fost nedreptățiți  față de alte categorii, precum cei din sistemul sanitar și profesorii:

„La momentul în care a fost votată această lege s-a stabilit că există o serie de inechități și discriminări în rândul tuturor categoriilor sociale. La acel moment, PSD a spus că prioritate au cadrele didactice și sistemul medical, urmând ca celelalte categorii socio-profesionale din sistemul bugetar să ajungă la eliminarea acestor inechități și discriminări în 4 ani de zile. Noi am semnat că existau angajați care desfășurau aceeași muncă în aceleași condiții cu aceleași studii, dar a căror salarizare era diferită și atunci, ca să poată elimina această inechitate, era evident că cei care erau sub nivelul salarial al celor care erau plătiți la un nivel mai înalt trebuiau să ajungă și ei la acel nivel.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În această perioadă, Guvernul pregătește Legea bugetului pentru anul viitor, iar surse din Ministerul de Interne au precizat pentru Europa Fm că, pentru acordarea sumelor rezultate din aplicarea legii salarizării în 2021 și 2022, ar fi nevoie de un miliard de lei.

Liderul Sindicatului Europol, Cosmin Andreica, spune că polițiștii vor refuza să mai lucreze suplimentar dacă nu le vor fi acordate drepturile prevăzute în legea adoptat acum 4 ani:

„Începând cu 1 decembrie, le-am recomandat colegilor să fie mai empatici cu cei care săvârșesc contravenții și să aplice cu preponderență avertismentele scrise și verbale, apoi în 13-15, timp de 3 zile vom picheta prefecturile din țară, în data de 16 avem un protest de 4 ore în fața Ministerului Afacerilor Interne și, în premieră pentru polițiști, în data de 17 vom protesta în fața partidelor politice care se află în momentul de față la guvernare. Începând cu 1 ianuarie, dacă vedem că Legea salarizării nu se va respecta, vom recurge la refuzul de a mai efectua ore suplimentare.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Citește și: Sindicatele din învățământ reclamă că felul în care sunt ambalate testele de salivă pentru elevi nu respectă nicio regulă de siguranţă sanitară | AUDIO