Confidenţialitate

Polițiștii din penitenciare refuză să intre în serviciu și amenință că lasă închisorile nepăzite de sărbători. Ei cer deblocarea legii salarizării unitare | AUDIO

Polițiștii din penitenciare au anunțat că refuză să intre în serviciu și amenință că vor lăsa închisorile nepăzite de Crăciun și de Revelion.

Sindicatele din penitenciare cer deblocarea legii salarizării unitare, dar și eliminarea discriminărilor în ceea ce privește pensiile militare de stat.

Joi au participat la protest polițiștii din penitenciarele din Craiova, Bistrița, Deva, Baia Mare și Bacău.

În lipsa unui răspuns din partea guvernanților, protestele vor continua spune Cosmin Dorobanțu, președinte al Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor   

”Începând de mâine, alte șase unități penitenciare, printre care cele din Galați, Târgu Mureș, Vaslui, Brăila și Constanța nu vor mai intra în serviciu, urmând ca punctul culminant să fie de Crăciun și de Revelion când polițiștii de penitenciare nu se vor mai prezenta la serviciu. Și atunci să vedem cine va păzi deținuții în penitenciare” a declarat Dorobanțu pentru Europa FM.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cosmin Dorobanțu spune că, deocamdată, sindicaliștii nu au primit niciun răspuns de la Guvern iar ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a promis că va discuta cu sindicaliștii după ce va reveni în țară din SUA unde se află în vizită de lucru.

”Guvernul României a reușit “performanța” de promite majorarea doar cu 100 de lei a salariilor polițiștilor, militarilor și polițiștilor de penitenciare, pentru a susține sutele de mii de sinecuri, corupția și iresponsabilitatea in cheltuirea banilor publici, in timp ce somnorosul șef al statului se lăfăie într-un lux supărător de extravagant, plătit de un prim-ministru fomist de putere și cu vocație de președinte de țară” transmit reprezentanții Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP).


Astăzi, sindicaliștii din șase penitenciare au protestat timp de câteva ore, iar de mâine protestul se va extinde. Sindicatele din penitenciare cer deblocarea legii salarizării unitare, deblocarea normelor de echipare și de hrană, dar și eliminarea discriminărilor în ceea ce privește pensiile militare de stat.

Foto: INQUAM / George Călin

Citește și: Confederația Patronala „Concordia” a avizat negativ bugetul de stat pe anul viitor | AUDIO