Confidenţialitate

Confederația Patronală „Concordia” a avizat negativ bugetul de stat pe anul viitor | AUDIO

Confederația Patronală „Concordia” a avizat negativ bugetul de stat pe anul viitor.

Motivele? Guvernul nu s-a consultat cu nicio industrie, iar optimismul Executivului în privința veniturilor este excesiv și nejustificat.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Avizul Cosiliului Economic și Social este opțional, iar Concordia este doar unul dintre membrii Consiliului Economic și Social. Asta nu va opri nici bugetul , Guvernul poate în continuare să și-l adopte, nu-i o problemă aici. Dar eu cred că ar trebui să ridice un semnal de alarmă. Văd că și Consiliul Fiscal, o instituție mult mai întemeiată decât noi să fie ascultată, spune același lucru, că sunt niște probleme cu construcția bugetară. Și având în vedere experiența din 2023, nouă nu ni se pare în regulă când ai atâția actori care spun că ceva nu pare în regulă în bugetul asta, haideți să nu mai repetăm greșeala din anul trecut”, spune Radu Burnete, directorul Concordia.

Patronatele sunt de părere că Guvernul va crește taxele și anul viitor în cazul în care colectarea de taxe nu va fi la nivelul sperat de Executiv.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Prognoza veniturilor este supraestimată semnificativ. ANAF spune că va colecta foarte mulți bani în plus în 2024 față de 2023, deși anul acesta e sub 10 miliarde față de ce și-a propus, spunem că vom aduce 60 de miliarde din PNRR și fonduri europene – anul acesta ne-am propus 55 și suntem abia la 30. Temerea companiilor este că noi va trebui, repede, să creștem fiscalitatea ca să putem să acoperim acest deficit mia mare decât cel prognozat”, a mai punctat Radu Burnete.

Știre în curs de actualizare