Confidenţialitate

Polițiștii din Franța l-au identificat pe bărbatul care a intrat cu mașina într-un grup de militari

Bărbatul care, miercuri, a intrat cu mașina într-un grup de militari francezi și i-a rănit pe 6 dintre ei a fost identificat. Este un algerian în vârstă de 36 de ani, care trăia legal în Franța.

El se afla în atenția polițiștilor pentru infracțiuni minore.

Algerianul în vârstă de 36 de ani locuiește cu forme legale, într-o suburbie din nordul Parisului. Lucrează ca magaziner la un magazin de alimente și este în același timp șofer. Nu este căsătorit, nu are copii, iar vecinii lui spun că nu dădea semne de radicalizare.

De altfel, el nu era în vizorul Serviciilor de Informații, dar polițiștilor le era cunoscut pentru comiterea unor infracțiuni minore. Nu a fost însă niciodată condamnat – scriu jurnaliștii francezi.

În prezent, algerianul se află internat într-un spital din Lille, deoarece în momentul arestării a fost rănit de gloanțe.  Polițiștii nu îl pot audia deocamdată.

Algerianul a fost prins, pe o autostrada, la câteva ore după ce a rănit 6 soldați la Levallois-Perret, în nord-vestul Parisului. Militarii participau la operațiunea antiteroristă Sentinelle, în momentul în care atacatorul a intrat cu mașina în ei. Motivele atacului rămân necunoscute, dar autoritățile franceze susțin că a fost un act deliberat.