Confidenţialitate

Polițistul din Arad, acuzat că a bătut un om al străzii, care apoi a decedat, cere ridicarea controlului judiciar. Când va fi judecata cauza | AUDIO

Un polițist local din Arad, trimis în judecată pentru că ar fi bătut un om al străzii care apoi a murit în spital, vrea să scape de controlul judiciar. Încercarea vine după ce în februarie a convins instanţa să îl scoată din arestul preventiv pe durata procesului.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Florin Liber, în vârstă de 29 de ani, a fost trimis în judecată în decembrie 2023, în stare de arest preventiv. A cerut apoi eliberarea, dar a obținut control judiciar cu o serie obligaţii… între care să nu se apropie şi să nu comunice cu anumiţi martori şi părţi civile din proces. Totodată, i-a fost interzis să mai exercite funcţia de poliţist sau să poarte arme.

După ce Tribunalul Arad a decis să menţină controlul judiciar, suspectul a contestat decizia la Curtea de Apel Timişoara, unde cauza se va judeca în data de 19 aprilie.

Victima, un bărbat de 32 de ani, intrase în atenția polițiștilor locali, în 14 iulie 2023, după ce la dispeceratul instituției s-a sesizat că acesta avea comportament agresiv, consuma substanțe halucinogene din pungă și agasa trecătorii din zona Gării Mari din centrul Aradului.

Individul a fost încătușat și dus la sediul Poliției Locale, iar agresiunile au fost surprinse chiar de camerele de supraveghere din sediul insituției, spun procurorii.

Din cercetări reiese că decesul, care a fost violent, s-a datorat unei intoxicații acute cu substanță neidentificată, însă s-a constatat și existența mai multor leziuni produse prin lovire cu și de corpuri dure, printre răni aflându-se lovituri la cap și abdomen, hemoragie sau ruptură de cord.

În urma acestui caz înfiorător, conducerea Poliției Locale Arad a cerut camere de supraveghere în toate birourile cu acces la public.

Separat de procesul penal, familia victimei cere daune de un milion de euro.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Sute de eprubete cu sânge, găsite pe un câmp din Dolj. Ar proveni de la cabinete medicale veterinare. Poliția a deschis o anchetă | AUDIO