Confidenţialitate

Poliția și Procuratura extind ancheta în cazul lui Adrian Ionel, fostul director Unifarm | AUDIO

Poliția și Procuratura extind ancheta în care fostul șef al Unifarm a fost deja acuzat în legătură cu procurarea de măști de protecție în timpul pandemiei.

Procurorul Călin Radu Bogdan de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 spune, la Europa FM, că miercui dimineață au avut loc mai multe percheziții.

Ancheta se referă la achiziții de măști periculoase, de protecție, care au fost distribuite în mai multe spitale din România:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Unul dintre avocații din dosar spune că fostul șef al Unifarm, Adrian Ionel, nu știa, la momentul achiziției, că măștile nu erau bune:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Fostul director general al Companiei Naţionale Unifarm, Adrian Ionel, este urmărit penal de procurorii DNA în două dosare și se află sub control judiciar.

La începutul lunii octombrie 2020, Adrian Ionel a fost trimis în judecată de DNA într-un dosar în care este acuzat că a cerut mită de 760.000 de euro de la reprezentanţii unei firme, în schimbul atribuirii unui contract de achiziţie de echipamente de protecţie împotriva COVID, ce includea 250.000 de combinezoane şi trei milioane de măşti chirurgicale.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea