Confidenţialitate

Poliția din San Francisco vrea să folosească roboți în misiunile care ar putea pune în pericol viața polițiștilor

Poliția din San Francisco propune folosirea unor roboți capabili de forță mortală în misiunile care ar putea pune viața polițiștilor în pericol. Proiectul prinvind utilizarea dispozitivelor controlate de la distanță e discutat în consiliul de supraveghere al orașului american. 

Departamentul de poliție din San Francisco are în total 17 roboți dintre care 12 nu sunt operaționali, scrie cotidianul The Guardian.

Dispozitivele controlate de la distanță sunt deja utilizate pentru inspectarea zonelor potențial periculoase și pentru neutralizarea bombelor. Acum se dorește folosirea acestora pentru „antrenamente și simulări, arestări de infractori, incidente critice, punerea în executare a unui mandat sau în timp ce sunt evaluate dispozitive suspecte”, prevede propunerea departamentul de poliție din San Francisco.

Instituția deține, potrivit The Verge, mai multe modele de roboți care au sisteme de armament opționale. Un model folosit de armata americană poate fi modificat pentru a adăuga mitraliere și lansatoare de grenade.
Propunerea departamentului de poliție din San Francisco ar permite ca acești roboți să fie folosiți pentru lichidarea unor infractori, în situații în care există un risc real ca ofițerii sau civilii de la locul intervenției să-și piardă viața.

Foto: Shutterstock

Citește și: India: Șobolanii au mâncat aproape 200 kg de canabis din depozitele poliției. „Este dificil să fereşti drogurile de ei”