PNL face plângere penală în cazul amendamentului care amână concursurile în școli

Senatorii liberali vor depune plângere penală pentru fals în acte oficiale în cazul adoptării de către Comisia de Învățământ a unui amendament care prevede amânarea concursurilor pentru directorii de grădinițe și școli.

Șefii liberali au luat această decizie după ce amendamentul respectiv a fost adoptat săptămâna trecută, inclusiv cu presupusa semnătură a secretalui comisiei.

Doar că acesta, PNL-istul Dumitru Oprea, neagă semnătura. Mai mult, acesta spune că nici măcar nu a fost la ședință.

Acum, copreședintele PNL, Alina Gorghiu, le cere senatorilor liberali să meargă la Parchet, precizând că asistăm la ,,falsificări  de semnături pentru a menține o stare de politizare în tot ce înseamnă școlile din România,,.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ministerul Educației a demarat recent procedurile de organizare a  concursurilor pentru directorii de grădinițe și școli. Examenul ar urma să înceapă pe 12 octombrie.

Doar că PSD se opune, cerând ca examenele să fie amânate până anul viitor. Așa că președintele Comisiei de Învățământ de la Senat, Ecaterina Andronescu, a inițiat amendamentul controversat.

În acest context, PNL cere retrimiterea la Comisia de Învățământ  a proiectului de lege care prevede amânarea concursurilor pentru posturile de directori.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS