Confidenţialitate

Plângere la Parchetul General după protestul de la Parlament. O fotografie cu o svastică pe steagul UE a ajuns în presa internațională | AUDIO

Deputatul Alexandru Muraru a sesizat Parchetul General și Poliția în urma folosirii de simboluri naziste, după protestul de la Parlament de marți. O fotografie ce arată o svastică pe drapelul Uniunii Europene a ajuns și în presa internațională.

Sute de manifestanți AUR au protestat marți în fața Parlamenului împotriva certificatului verde. Pe lângă pancarte și bannere pe care erau scrise mesaje anti vaccin, un protestatar a desenat în timpul manifestației o svastică pe steagul Uniunii Europene.

Momentul a fost fotografiat iar imaginea a ajuns în presa internațională.

Deputatul PNL Alexandru Muraru, reprezentant special al Guvernului pentru promovarea politicilor memoriei, combaterea antisemitismului şi xenofobiei, a anunţat că a sesizat oficial Parchetul General şi Poliţia în urma folosirii de simboluri naziste în timpul protestelor.

Acesta susține că astfel de acte de vandalism nu pot rămâne nepedepsite.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autor: Mihai Bucureșteanu

Sursa foto: Daniel Mihăilescu / Agence France-Presse

Citește și: Manifestanții din cadrul protestului față de certificatul verde, identificați. Aceștia vor fi audiați. Cronologia evenimentelor | AUDIO