Confidenţialitate

Piedone candidează la Primăria Sectorului 4, deși anunțase că se retrage din viața politică

Cristian Popescu Piedone a anunţat, miercuri, pe Facebook, că va candida la Primăria Sectorului 4 pentru un nou mandat. Piedone a scris că şi-a depus candidatura, deși, anterior, anunţase că se retrage din viaţa politică, în urma tragediei din Colectiv.

”Astazi am facut un pas care nu mi-a fost usor: mi-am depus candidatura pentru Primaria Sectorului 4. Singurii care au fost prezenti alaturi de mine au fost copiii mei: Ana si Vlad, pentru ca familia mi-a oferit sprijinul de care aveam nevoie si mi-a dat curajul de a merge mai departe. Am trecut printr-o perioada tulbure, care poate ca nu s-a terminat”, a scris Piedone pe pagina sa de Facebook.

 Cristian Popescu Piedone este prima persoană care-și depune candidatura pentru Primăria Sectorului 4. Fostul edil crede că a venit vremea să-și continue proiectele în sectorul pe care l-a condus în ultimii ani.

Piedone și-a depus candidatura ca independent.

În aceeași postare, el a explicat ce l-a determinat să facă acest pas: ”M-am gândit mult în ultimele luni la cine sunt și ce sunt eu capabil să ofer mai departe comunității care mi-a arătat atât de multă încredere. M-am gândit cum îmi pot repara onoarea de om. Voi mi-ați dat răspunsul: să continuăm împreună ceea ce am început”.

Anul trecut, la exact o lună de la tragedia din clubul Colectiv, Piedone anunța tot pe Facebook: “Aici se încheie cariera mea politică. Mă retrag!”.

Decizia venea în contextul anchetei privind incendiul din noaptea de 30 octombrie, anchetă care ajunsese și la Primăria sectorului 4. Procurorii au verificat atunci modul în care autoritățile au eliberat autorizația de funcționare pentru local și au constatat că Primăria nu ceruse și avizul pompierilor. DNA l-a pus sub urmărire pe Piedone, iar edilul a stat după gratii patru zile.

Referindu-se la această situație, azi fostul edil a scris: ”Am trecut printr-o perioadă tulbure. (…) Ca un bun creștin ortodox, îi sunt recunoscător lui Dumnezeu că în toată această perioadă am întâlnit oameni care mi-au amintit ce reprezint pentru ei”. Cât despre ancheta în Dosarul Colectiv, Piedone spune: ”Aștept ca justiția să își spună cuvântul”.