Confidenţialitate

Primarul sectorului 5 al Capitalei, Cristian Popescu Piedone, acuzat de conflict de interese. El și-ar fi numit ginerele în comisia pentru vânzarea spațiilor comerciale | AUDIO

Primarul sectorului 5 al Capitalei – Cristian Popescu Piedone – e acuzat de conflict de interese. Agenția Națională de Integritate (ANI) susține că și-ar fi numit ginerele în comisia pentru vânzarea spațiilor comerciale. Edilul a respins acuzațiile.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Agenția Națională de Integritate susține că primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone a încălcat legea după ce a semnat numirea ginerelui său ca membru al Comisiei pentru vânzarea spațiilro comerciale din cadrul primăriei, calitate de pe urma căruia a obținut foloase materiale în valoare de peste 100 de mii de lei.

ANI menționează că primarul a fost informat cu privire la acuzația de conflict de interese, dar acesta nu a depus niciun punct de vedere la dosarul pentru evauarea sa.

Cristian Popescu Piedone și-a anunțat recent candidatura la Primăria Capitalei. Edilul a respins acuzațiile care i se aduc.  Acesta susține că Ani nu i-a comunicat datele din raport, deși a solicitat acest lucru atât personal, cât și prin intermediul avocaților.  Primarul sectorului 5 acuză ANI că i-a îngrădit dreptul la apărare.

Eliberat din închisoare în 2023, Cristian Popescu Piedone a putut reveni la primăria sectorului 5, după ce magistrații i-au admis recursul în casație în dosarul Colectiv, unde fusese găsit vinovat de abuz în serviciu și condamnat la 4 ani de închisoare.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Gabriela Firea a anunțat că membrii PSD București îi susțin candidatura pentru Primăria Capitalei, „prin vot în unanimitate”