Confidenţialitate

Piața Victoriei: Top 10 cele mai urmărite ediții pe YouTube în 2020 | VIDEO

La finalul anului 2020, un an atipic, cele mai vizualizate ediții Piața Victoriei pe canalul de YouTube ne ajută să ne amintim care au fost cele mai fierbiți subiecte dezbătute în anul pandemiei.

În acest an, au fost analizate de jurnaliștii Europa FM, alături de ascultători, teme diverse, de la dezbateri pe tema alegerilor locale și parlamentare, până la analizarea deciziilor luate de autorități în contextul pandemiei de coronavirus.

Locul X

Piața Victoriei | Cazul Pintea-„Super-tare”. Despre dezinvolutură și cinism în politică.

La începutul anului 2020, Sorina Pintea, fost ministru al Sănătății, a fost arestată pentru 30 de zile după ce procurorii DNA au acuzat-o că ar fi primit, printr-un intermediar, 35.000 de euro – un comision ilegal de 7% din valoarea contractului pentru amenajarea unei săli de operație la Spitalul Județean din Baia Mare pe care îl conducea.

Gazetarul Cristian Tudor Popescu și Anca Simina au discutat cu ascultătorii Europa FM despre cazul Pintea-„Super-tare”, despre reacțiile colegilor din PSD, dar și despre poluarea extremă constatată în București.

Locul IX

Piața Victoriei, cu Ioana Ene Dogioiu | Moise Guran despre criza economică din spatele crizei COVID-19

Moise Guran a fost invitat în emisiunea Piața Victoriei, cu Ioana Ene Dogioiu, în care a analizat monstrul din spatele monstrului: criza economică din spatele crizei Covid-19.

Locul VIII

Piața Victoriei, cu Anca Simona și Cristian Tudor Popescu | Corona-alegeri. Cum schimbă noul virus calculele politice.

Ascultătorii au fost întrebați dacă cresc sau nu șansele învestirii Guvernului Cîțu și dacă ar trebui extinse măsurile preventive până la închiderea școlilor.

Locul VII

Piața Victoriei, cu Cristian Tudor Popescu și Anca Simina | Mai e nevoie de restricții impuse în România sau sunt suficiente recomandările?

Multe discuții, dar destul de puține certitudini despre cum mai poate fi controlată epidemia. Starea de urgență urma să expire fără să mai fie prelungită, cum anunțase președintele Klaus Iohannis.

Alternativa – starea de alertă – risca să fie desființată la Curtea Constituțională.

Ascultătorii Europa FM au fost întrebați dacă mai era nevoie de restricții impuse în România sau erau suficiente recomandările.

Locul VI

Piața Victoriei | Cu cifrele pe masă – cât pierde, cât câștigă fiecare partid din alegerile locale în două tururi?

Schimbarea legislației electorale pentru alegerea primarilor intrase în linie dreaptă – președintele Klaus Iohannis convocase parlamentarii să revină din vacanță pe 27 ianuarie 2020, pentru a discuta angajarea răspunderii Guvernului pentru revenirea la alegerile în două tururi de scrutin încă din acest an.

Locul V

Piața Victoriei, cu Anca Simina și Cristian Tudor Popescu | Discursul naționalist revine. A făcut bine Klaus Iohannis când a acuzat PSD că vrea să dea Ardealul ungurilor?

După acuzația că „PSD se luptă să dea Ardealul ungurilor”, președintele a făcut distincția între etnicii maghiari cu care spune că nu are „nicio problemă” și politicieni, „în special din PSD”. Pe aceștia din urmă i-a acuzat că ar plănui să treacă prin Parlament „un Cod Administrativ paralel în varianta UDMR” care „prevede obligativitatea limbii maghiare în unele zone din Ardeal”.

Ascultătorii Europa FM au fost întrebați dacă președintele Klaus Iohannis a făcut bine acuzând public PSD că „se luptă să dea Ardealul ungurilor”

Locul IV

Piața Victoriei, cu Ioana Ene Dogioiu | În EXCLUSIVITATE, Laura Codruța Kovesi după ce a învins la CEDO

Laura Codruța Kovesi a fost invitată în emisiunea Piața Victoriei după ce a învins la CEDO. Curtea Europeana a Drepturilor Omului a stabilit că revocarea din fruntea DNA i-a încălcat două drepturi fundamentale: la libera exprimare și accesul la justiție.

Locul III

Piața Victoriei, cu Cristian Tudor Popescu și Anca Simina | E o idee bună păsuirea cu plata utilităților votată în Parlament?

Cristian Tudor Popescu și Anca Simina au dezbătut tema amânării plății utilităților pentru o perioadă de trei luni, la cerere, a tuturor consumatorilor afectați direct sau indirect de criză, fie că sunt firme, fie că sunt persoane fizice.

Ascultătorii Europa FM au fost întrebați ce aștepteptau din partea politicienilor – o înțelegere pe probleme majore, mai multă responsabilitate?

Locul II

Piața Victoriei, cu Cristian Tudor Popescu și Anca Simina | Dezbatere cu ascultătorii. Ar trebui permisă revenirea la muncă și în România?

Starea de urgență urma să fie prelungită de președintele Klaus Iohannis pentru încă 30 de zile. Restricțiile actuale urmau să rămână, așadar, valabile până la jumătatea lunii mai. În rândul politicienilor, existau însă și refractari, în condițiile în care decretul prezidențial poate fi validat sau anulat în Parlament.

Ascultătorii Europa FM au fost întrebați dacă credeau că ar fi trebuit permisă revenirea la muncă, în toate domeniile, și în România.

Locul I

“Piața Victoriei, cu Cristian Tudor Popescu și Anca Simina: Ce fac, în aceste zile, autoritățile locale pentru comunități?”, care a avut loc pe 23 martie 2020 se află pe primul loc în topul celor mai vizualizate emisiuni pe YouTube din acest an.

Ascultătorii Europa FM au intrat în direct cu Cristian Tudor Popescu și Anca Simina și au discutat despre ce făcea comunitatea, primarii – bun sau rău – sau cum se ajutau unii pe alții în acea perioadă de început a pandemiei, pentru a limita riscul îmbolnăvirii de COVID-19.